Abonare la google news

Vicepreședintele Comisiei Europene: „Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are certificat digital de vaccinare, mai bine să nu pornească la drum”

  • Comisia Europeană a prezentat, recent, proiectul „Certificatului verde digital”
  • Certificatul va conţine date despre vaccinarea anti-Covid-19, despre rezultate negative la teste pentru depistarea coronavirusului sau despre prezenţa anticorpilor după vindecarea de Covid-19
  • Certificatul verde digital („Digital Green Certificate”) propus de Comisia Europeană are rolul de a crea un model unic la nivelul Uniunii Europene

Vicepreședintele Comisiei Europene (CE), Margaritis Schinas, susține că „cine doreşte să circule prin Europa şi nu are certificat de vaccinare, mai bine să nu pornească la drum”.

Afirmația a fost făcută marți, după o întâlnire avută de Margaritis Schinas cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili, transmite agenţia de presă EFE.

Este riscant să avansăm date, dar există momente semnalate, precum 1 iunie, începutul verii, 17 mai, dată de la care britanicii au anunţat reluarea mobilităţii internaţionale, şi 19 mai, inaugurarea FITUR”, a mai spus vicepreședintele CE.

Comisia Europeană a prezentat, recent, proiectul „Certificatului verde digital” (în engleză: „Digital Green Certificate” / în franceză „Certificat vert numérique”), un instrument „nediscriminatoriu” şi „temporar”, care, dacă va fi aprobat de Consiliul European şi de Parlamentul UE, ar urma să faciliteze circulaţia în spaţiul comunitar.

Certificatul va conţine date despre vaccinarea anti-Covid-19, despre rezultate negative la teste pentru depistarea coronavirusului sau despre prezenţa anticorpilor după vindecarea de Covid-19. Proiectul prevede recunoaşterea doar a vaccinurilor autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentelor. Până în prezent, Agenţia Europeană a Medicamentelor a aprobat patru vaccinuri anticoronavirus: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford şi Johnson & Johnson.

Certificatul verde digital („Digital Green Certificate”) propus de Comisia Europeană are rolul de a crea un model unic la nivelul Uniunii Europene, a afirmat comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, sugerând că statele membre nu vor putea impune restricţii de călătorie suplimentare. „Acest certificat va trebui acceptat de toate statele membre. În mod clar, va exista un singur model în întreaga Uniune Europeană”, a argumentat Didier Reynders.

Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are nimic din toate acestea, mai bine să nu pornească la drum”, a subliniar vicepreşedintele Comisiei Europene.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews