Viața în Marea Britanie ar urma să revină la normal din iunie

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat luni seara că viața în Regat ar urma să revină aproape la normal până la sfârşitul lui iunie. 

La începutul anului, Regatul Unit a intrat în lockdown pentru a treia oară, iar acum se anunță relaxări treptate.

Nu putem persista pe termen indefinit cu restricţii care ne slăbesc economia, bunăstarea mentală şi psihică şi şansele în viaţă ale copiilor noştri„, a explicat prim-ministrul Boris Johnson în faţa deputaţilor. Acesta a prezentat un plan în patru etape.

Citeste si:  Cum îi afectează Brexitul pe cei mai vulnerabili europeni din Marea Britanie

Din 8 martie se redeschid școlilor, iar din 29 martie se va ridica obligația de a rămâne la domiciliu, iar oamenii se vor putea reîntâlni în grupuri de şase persoane.

Pentru magazinele neesențiale, saloanele de coafură, pub-urile (dar numai în exterior) şi muzeele relaxarea va veni numai în 12 aprilie. Cinematografele, hotelurile, stadioanele (cu maximum 10.000 de persoane), hotelurile şi restaurantele (în interior) vor urma pe 17 mai, dată de la care membri din gospodării diferite se vor putea întâlni în interior, scrie Agerpres.ro.

Citeste si:  Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunşi undeva, dar Banca Angliei nu ştie unde”

Dacă situaţia sanitară o permite, restricţiile care limitează contactele sociale vor fi ridicate la 21 iunie cel mai devreme, la fel ca şi consemnul de muncă la domiciliu, mai scrie sursa citată.

Sursa: StiriDeCluj

 7 total views