marți 19 octombrie 6:00 PM

Abonare la google news

Vești proaste! Noua subvariantă Delta ar putea fi și mai infecțioasă decât varianta inițială

Vești proaste din Marea Britranie! O nouă subvariantă a tulpinei Delta este în creștere în Marea Britanie, aceasta fiind cu 15% mai infecțioasă.


Ieri, Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi zilnice din ultimile trei luni, cu 49.156 de infecții. Fostul comisar al Administrației SUA pentru Alimente și Droguri (FDA), Scott Gottlieb, a cerut o anchetă urgentă asupra acestei creșteri accelerate.

El a numit-o „Delta plus”, care a fost un nume dat anterior unei alte tulpini, dar a postat pe Twitter: „Marea Britanie a raportat cea mai mare creștere a cazurilor de COVID-19, în trei luni, iar noua variantă delta AY.4 cu S: Y145H reprezintă 8% din cazurile din Marea Britanie”.


Profesorul Francois Balloux, director al Institutului de Genetică al Universității din Londra, a declarat: „Este o tulpină potențial mai infecțioasă, dar momentan nu este nimic față de ceea ce am văzut la tulpina Alfa”.

Aproape jumătate din noile cazuri COVID-19 din Anglia au atins tinerii sub 20 de ani, potrivit The Sun.  Este posibil ca aceasta ascensiune rapidă să fie cauzată de ridicarea restricțiilor din Marea Britanie.

Prevalența noii subvariante crește rapid, dar nu la fel de repede ca cea a variantei Delta originale, care a ajuns anul acesta din India în Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a declarat: „Este un lucru pe care îl urmărim foarte atent. Nu există dovezi care să sugereze că această variantă … cea AY4.2 … se răspândește mai ușor. Nu există dovezi pentru asta, dar așa cum v-ați aștepta, o monitorizăm îndeaproape și nu vom ezita să luăm măsuri dacă necesar”, a precizat el.

Sursa foto: Arhiva Cancan.rotreb

Cancan.ro


Stirile.eu