17 mai 11:01 PM

Abonare la google news

Vești bune! O nouă măsură de relaxare. Cinematografele se vor redeschide în toată țară pe 28 mai

Continuă măsurile de relaxare. Din data de 28 mai românii se vor bucura din nou de filmele din cinema. Cinematografele se redeschid, însă în interior unele restricții rămân valabile.

Din data de 28 mai cinematografele se vor redeschide, însă locurile în interior pot fi ocupate până la maxim 50%. Ceea ce înseamnă că între fiecare spectator va exista un loc liber atât în stânga și dreapta, cât și în față și în spate. (CITEȘTE ȘI: AMENZI PE BANDĂ RULANTĂ DUPĂ MAREA RELAXARE, ÎN DOAR 24 DE ORE!)

De asemenea, măsura purtării măștii de protecție va rămâne obligatorie în interiorul sălii de cinema pe tot intervalul filmului, însă vor exista și excepții. Spectatorii care își cumpără suc și mâncare vor putea să își dea jos masca de protecție pentru a le consuma, însă ulterior masca va trebui să fie din nou la nas și la gură.

Mai mult, dacă rata de incidență în țară se menține sub 3 la mia de locuitori, din iunie capacitatea de disponibilitate a locurilor în sălile de cinematograf va ajunge la 70%.

Măsuri de relaxare

Data de 15 mai a adus o primă relaxare a restricțiilor. Purtarea obligatorie în aer liber a măștii de protecție a fost eliminată, cu excepția spațiilor aglomerate precum târgurile, piețele și stațiile de autobuz.

Tot din 15 mai, restricțiile de noapte au fost și ele ridicate. Dacă până acum românii puteau ieși din casă doar cu declarație pe proprie răspundere în intervalul 22:00 – 05:00, acum pot circula în voie.

Un nou set de măsuri de relaxare ar putea urma în perioada următoare, dacă situația epidemiologică este ținută sub control și nu va mai exista o explozie de noi cazuri de îmbolnăvire.

(VEZI ȘI: Se anunță noi măsuri de relaxare. Fără mască în zonele cu grad mare de vaccinare, nunți și botezuri pentru cei vaccinați sau testați negativ)

 

Citeste articolul pe Cancan