31 mai 3:06 PM

Abonare la google news

Vestea care ar putea s-o îngroape definitiv pe Dinamo! FIFA i-a notificat pe roș-albi să plătească o sumă uriașă

Dinamo s-a salvat de la retrogradare în acest sezon, dar problemele financiare nu dau pace grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare, ultima lovitură venind din partea FIFA.

Surse ProSport susțin că pe adresa grupării a sosit o notificare de la FIFA prin care Dinamo trebuie să plătească 1,8 milioane euro, reprezentând salarii neplătite fotbaliștilor spanioli care au trecut prin lotul pregătit la acea vreme de Cosmin Contra și Ionel Gane. Alte persoane din anturajul „câinilor” vorbesc despre faptul că suma ar fi de 750.000 de euro, însumând salariile integrale a doi fotbaliști spanioli printre care și Borja Valle.

Spaniolii, sosiți în toamna anului trecut, au depus memorii la FIFA, iar forul mondial a cumulat toate datoriile și a somat clubul Dinamo să plătească rapid suma restantă.

Vestea care ar putea s-o îngroape definitiv pe Dinamo! FIFA i-a notificat pe roș-albi să plătească o sumă uriașă 

Suma ar putea scădea pentru că unii dintre fotbaliști și-au găsit, între timp, echipe și vor primi doar despăgubiri nu și salariile pentru care aveau angajament.

Termenul de plată pentru suma invocată mai sus ar fi 45 de zile. În caz că nu se virează suma, la alte 15 zile Dinamo va primi de la FIFA interzis la transferuri. Apoi la fiecare alte 15 zile, câte 6 puncte în minus în clasamentul sezonului următor.

14 jucători au semnat cu Dinamo după sosirea investitorilor. 6 sunt spanioli

Doi portari, patru fundași, șase mijlocași și doi atacanți au fost transferați la Dinamo de când au venit investitorii spanioli.

Pe lista transferurilor apar: Tomas Mejias (31 de ani, portar), Rene Hinojo (36 de ani, portar), Alexander Gonzalez (27 de ani, fundaş dreapta), Andrei Radu (24 de ani, fundaş stânga), Isma Lopez (30 de ani, fundaş stânga), Vlad Achim (31 de ani, mijlocaş defensiv), Janusz Gol (34 de ani, mijlocaş defensiv), Paul Anton (29 de ani, mijlocaş defensiv), Borja Valle (28 de ani, mijlocaş ofensiv), Juan Camara (26 de ani, mijlocaş stânga), Adam Nemec (34 de ani, atacant), Magaye Gueye (30 de ani, atacant), Aleix Garcia (23 de ani, mijlocaș central), Abdoulaye Ba (29 de ani, fundaș central).

Pe 30 septembrie se prezenta conducerea clubului sub patronajul lui Cortacero

FC Dinamo a anunţat, la 13 august 2020, că are un nou acţionar majoritar, şi anume compania Benel International SA, reprezentată de Pablo Cortacero.

La 30 septembrie 2020, Cortacero a prezentat noua conducere a clubului formată în majoritate din spanioli. Pană în prezent, conducerea spaniolă nu a investit nimic în clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare, echipa fiind ţinută în viaţă cu banii strânşi de suporteri, prin Programul DDB.

Citeste articolul pe ProSport