joi 11 noiembrie 6:32 PM

Abonare la google news

Veste șoc din Belarus! Campioana mondială în 2019 a fost arestată la finalul unui antrenament


Aliaksandra Ramanouskaya, campioană mondială la schi acrobatic în 2019, a fost arestată, chiar după ce a încheiat o sesiune de antrenament.


Deocamdată, nu este cunoscut motivul arestării, însă potrivit presei locale ar fi vorba de un delict administrativ.

Ramanouskaya, în vârstă de 25 de ani, a participat la Jocurile Olimpice din 2018 şi un an mai târziu a câştigat titlul mondial la schi acrobatic.

Veste incredibilă din Belarus! O campioană mondială a fost arestată

Fundaţia sport şi solidaritate belarusă, care îi apără pe sportivii atacaţi pentru opiniile lor politice, a alertat recent presa internaţională cu privire la stuaţia campioanei Aliaksandra Ramanouskaya.

În cele din urmă, conform unor informații de ultimă oră, Aliaksandra ar fi fost eliberată joi, dar a primit o amendă de peste 1.000 de dolari pentru presupuse infracțiuni.

Aliaksandra Ramanouskaya s-a numărat printre cei peste 2000 de semnatari – sportivi şi antrenori – ai unei scrisori prin care se condamnau fraudele de la alegerile prezidenţiale câştigate în 2020 de Aleksandr Lukaşenko şi se făcea apel la un nou scrutin şi la eliberarea persoanelor reţinute după manifestaţiile în masă de după anunţul cu privire la rezultatul alegerilor.

Mai mulţi sportivi au fost arestaţi după ce au participat la manifestaţii sau şi-au exprimat opinia împotriva regimului Lukaşenko. De altfel, cunoscutul politician a primit interzis la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, baschetbalista Yelena Leuchanka, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnată la 15 zile de închisoare pentru participarea la protestele împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Prosport.ro