17 martie 4:02 PM

Abonare la google news

Versurile tulburătoare „scrise” de Vasile Șeicaru pe mormântul soției sale

Au trecut 15 ani de la moartea șocantă a Gabrielei  Șeicaru, frumoasa soție a artistului Vasile Șeicaru, ucisă de un incendiu casnic, așa cum a relatat presa de la acea vreme. Gabriela este înmormântată într-un cimitir din zona Aviației din Capitală, acolo unde cântărețul a trecut pe crucea Gabrielei câteva versuri ale poetului Adrian Păunescu.

Opinia publică din România era tulburată la începutul anului 2006 de un incident tragic, care a dus la moartea stupidă a Gabrielei Șeicaru, soția îndrăgitului cântăreț de muzică folk Vasile Șeicaru.

Publicația Gândul a relatat atunci acest caz cutremurător, și tot presa de la acea vreme scria că pe mormântul Gabrielei, care avea doar 49 de ani, Vasile Șeicaru a trecut câteva versuri din poezia  „La adio”, scrisă de regretatul poet Adrian Păunescu.

Nici nu pot nimic să-ți spun
Pe curand sau rămas bun
Apăru, numai nu, la adio tu”, este versul care este scris pe crucea Gabrielei și semnat „Vale”.

De altfel, artistul a pus pe note aceste versuri, care pot fi ascultate în clipul de mai jos!

Artistul a refuzat să mai locuiască în apartamentul în care s-a întâmplat această nenorocire

Potrivit apropiaților lui Vasile Șeicaru, artistul a refuzat să mai locuiască în apartamentul în care s-a întâmplat această nenorocire!

„Sâmbătă, în jurul orei 15.30, soția lui Vasile Șeicaru, Gabriela, a fost găsită moartă în apartamentul familiei, din strada Speranței numărul 32.

În scurt timp, la fața locului au ajuns polițiștii de la serviciile Omoruri și Criminalistic, împreună cu un procuror și un medic legist, dar primele investigații par a sugera faptul că Gabriela Șeicaru, în vârstă de 49 de ani, și-a găsit sfârșitul în urmă unui nefericit accident.

Gândul, în 2006: „Întrucît pe corpul femeii nu au fost găsite leziuni traumatice externe, iar cadavrul era acoperit de funingine, varianta omorului nu pare a fi prea plauzibilă în acest moment”

Imobilul fiind destul de vechi, instalația electrică era într-o stare precară, iar priza la care era conectat televizorul a provocat un scurtcircuit. Aparatul a luat foc, emanânând gaze și un fum foarte dens, iar victima, care dormea pe un fotoliu aflat în apropiere, nu s-a trezit în momentul producerii incidentului și s-a sufocat aproape imediat.

Întrucît pe corpul femeii nu au fost găsite leziuni traumatice externe, iar cadavrul era acoperit de funingine, varianta omorului nu pare a fi prea plauzibilă în acest moment”, relata publicația Gândul în 2006, la momentul producerii tragediei.

Vasile Șeicaru: „N-o va înlocui nimeni, pentru că nu se poate, și că nu vreau eu acest lucru!”

Gabriela era profesoară de limba germană!

„Soția mea Gabriela a absolvit în anul 1979 facultatea de Limbi străine, cu specializarea germană-engleză . A fost profesoară de limba germană la Școala nr. 2 din Galați, apoi redactor de cultură la cotidianul „Curierul național” . Timp de câtiva ani, până în 1989, a tradus și publicat, împreună cu Andrei Partoș, mai multe articole legate de viața și activitatea trupei Beatles, serial cunoscut pe vremea aceea sub numele de „Beatles, între legendă și adevăr„. În 2006, Gabi a plecat din lumea asta ! N-o va înlocui nimeni, pentru că nu se poate, și că nu vreau eu acest lucru!”, scrie Vasile Șeicaru în autobiografia sa.

 

Citeste articolul pe Gandul