2 iunie 10:12 PM

Abonare la google news

Vedete în vizită la Vulcanii Noroioşi. Localnicii, enervaţi de un actor care şi-a exprimat dezamăgirea VIDEO

La sfârşitul săptămânii trecute, actorii Jojo şi Paul Ipate au ajuns în judeţul Buzău, alături de copiii lor. 

 

Extrem de încântaţi de excursia în mijlocul naturii, cei doi au publicat pe paginile personale de Facebook pozele în care apar în timp ce admiră peisajul selenar din jurul Vulcanilor Noroioşi.

 

„Descoperim locuri noi din România. E prima oară pentru toţi când ajungem la Vulcanii Noroioşi. Copiii au fost foarte încântaţi. Toate împrejurimile Buzăului sunt minunate. Ce mă bucură cel mai tare este că Achim devine din ce în ce mai protectiv şi mai responsabil cu surioara lui”, a scris Paul Ipate pe pagina sa de Facebook.

 

Actorul are peste 160.000 de urmăritori, astfel că postarea sa are toate şansele să aducă zona turistică deosebită în atenţia multor români din toate colţurile ţării. 

 

 

Şi actorul Toni Ionescu, devenit cunoscut prin rolul „Mârlanul”, de la „Trăsniţi în Nato”, a vizitat Vulcanii Noroioşi, la scurt timp după o repriză de ploaie. 

 

Acesta a fost însă atât de dezamăgit de incursiunea în perimetrul nămolos, încât a pus mâna pe telefon şi s-a filmat în timp ce îşi exprimă profunda nemulţumire. 

 

Clipul postat de Toni Ionescu „Mârlanul” pe reţelele de socializare a strâns numeroase comentarii nefavorabile, în special din partea buzoienilor. „Este singurul loc cu vulcani noroioşi din toată Europa”, este mesajul lui Gheorghe Sorin, unul dintre zecile de răspunsuri la postarea actorului.

 

 

Vulcanii Noroioşi sunt grupaţi în patru areale: „La Fierbători”, Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu 

Fierbătorile sunt situate în nordul localităţii Berca şi reprezintă craterele cu o formă aproape circulară, care conţin noroi lichid. Gazele care ies la suprafaţă agită noroiul fiind dată impresia că acesta fierbe.

 

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mari se află în partea centrală a depresiunii Berca pe un platou arid, de formă circulară, unde există numeroase aparate active de 2-3 m şi fosile de 6-8 m, dezvoltate pe o suprafaţă de 22 ha. Aici predomină vulcanii care degajă noroi vâscos, care prezintă urme de petrol.

 

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mici sunt ceva mai reduşi ca înălţime şi număr, excepţie făcând partea centrală a platoului, unde se află un con proeminent, înalt, care are în partea superioară două cratere active de mari dimensiuni.

 

La Beciu, vulcanii sunt situaţi pe o suprafaţă restrânsă, în apropierea drumului Beciu-Arbanaşi, activitatea acestora constând mai mult în fierbători.

 

Pentru a ajunge la Vulcanii Noroioşi, trebuie să mergeţi pe DN 10 (Buzău-Braşov), să ajungeţi în localitatea Sătuc (comuna Berca), iar de aici să mai parcurgeţi încă 20 de km.

Pe aceeaşi temă: 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul