vineri 3 decembrie 8:17 AM

Abonare la google news

Varianta Omicron a schimbat data finalei Cupei României la rugby! Când se va juca ultimul act al popularei competiții cu balonul oval


Cupa României la rugby ediția 2021, dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi SCM Timişoara, a fost reprogramată pentru data de 2 aprilie 2022, în urma deciziei de joi a Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby.


Ultimul act al întrecerii fusese stabilit iniţial pentru data de 11 decembrie, dar a trebuit amânată după ce echipa băimăreană a participat la un turneu în Africa de Sud.

Campioana României a fost blocată câteva zile în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a variantei Omicron a Covid-19.

Varianta Omicron a dat peste cap finala Cupei României la rugby! Când se va juca ultimul act al popularei competiții cu balonul oval

Ştiinţa Baia Mare a fost repatriată marţi, iar un jucător al „zimbrilor” a fost testat pozitiv la revenirea în ţară la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Conform datelor transmise de Ministerul Sănătății, el se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic. Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care a fost trimisă joi pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Medico-Militară „Cantacuzino” Bucureşti.

CSM Ştiinţa Baia Mare a fost învinsă de Toyota Cheetahs, cu scorul de 54-5 (12-5), vineri, la Bloemfontein, în al doilea său meci-test din turneul pe care îl susţine în Africa de Sud.

În urmă cu o săptămână, în primul său meci-test din emisfera sudică, Ştiinţa Baia Mare a surclasat-o pe Free State XV cu 72-14.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat adoptarea unei Hotărâri a CNSU în baza căreia călătorii care ajung în România din sudul Africii, unde a fost depistată noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, vor fi carantinaţi timp de 14 zile.

Prosport.ro