duminică 16 ianuarie 11:24 PM

Abonare la google news

Variantă nouă în PNL: Cine ar putea prelua Ministerul Digitalizării dacă Boloș refuză (surse)


În PNL se pregătește încă o variantă de rezervă pentru funcția de ministru al digitalizării, pentru eventualitatea în care Marcel Boloș rămâne la refuzul inițial. Marți, de la ora 12, liderii PNL se reunesc în ședință online a Biroului Executiv, pentru a lua o decizie.


Potrivit unor surse din PNL, Boloș a refuzat inițial funcția de ministru al Digitalizării, având în vedere că acest minister este unul complicat, cu presiuni din partea serviciilor și a unor jucători influenți din piață. Ulterior, Boloș a fost sunat de mai mulți colegi de partid și chiar de președintele Iohannis.

Dacă Marcel Boloș va refuza și a doua oară, liberalii îl pregătesc pentru funcția de ministru al digitalizării pe Sorin Costreie, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului Ciucă, funcție ocupată și în guvernele Cîțu și Orban.

Sorin Costreie a fost profesor la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti din 1997 până în 2016, când, pentru câteva luni, a fost numit consilierul ministrului Educaţiei Mircea Dumitru în Guvernul Cioloş. După plecarea lui Mircea Dumitru de la minister, Costreie a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi cea de prorector al Universităţii din Bucureşti.

Stiripesurse.ro