Abonare la google news

Vapor zburător în largul mării. Imaginea surprinsă de un fotograf din Anglia

Vapor zburător în largul mării. Meteorologul BBC David Braine a explicat despre ce este vorba de fapt – o iluzie optică de tip „miraj superior” care se petrece din cauza unor condiții atmosferice speciale care curbează lumina.

Citeşte şi: Taxă de aproape 2.000 de lire sterline pentru cei care stau în carantină în hotelurile din Anglia. Măsuri drastice luate de guvernul de la Londra

Vapor zburător în largul mării

Braine spune că această iluzie optică este un fenomen destul de des întâlnit în zona arctică, însă mult mai rar în Europa/Regatul Unit dar poate apărea uneori în perioada iernii.

Citeste si:  Cum a reușit un fotograf din Iași să le ruineze nunta unor tineri. Ce s-a întâmplat atunci când mirii i-au cerut albumul foto de la eveniment

Mirajele superioare se petrec din cauza unui fenomen meteo numit inversie de temperatură, atunci când aerul rece stă deasupra apei, iar deasupra aerului rece este aer cald. Pentru că aerul rece este mai dens decât cel cald, el practic îndoaie lumina în ochii cuiva care stă pe pământ, pe coastă, și schimbă percepția cu privire la cât de departe vedem un obiect”, spune Braine, potrivit Digi 24.

Citeste si:  Valul trei al pandemiei obligă statele să introducă noi măsuri. Restricțiile valabile în țările europene

Fotografia care face înconjurul lumii

Nadya Suleman, celebra femeie care a născut octupleţi, a serbat de curând a 12-a aniversare a micuţilor. Femeia a prezentat o poză amuzantă cu cei mici, care a devenit imediat virală pe internet.

Femeie de 45 de ani, care are în total 14 copii, a făcut o postare pe Instagram marți seara pentru a le ura la mulți ani celor opt copii pe care i-a născut prin fertilizare in vitro (FIV) în 2009. (Vezi AICI imaginea)

Citeste si:  Cu cine a fost surprinsă Cristina Spătar la început de an: ”El zice că o să ne căsătorim”

„12 ani fericiți pentru 8 dintre cei mai amabili, grijulii și respectuoși copii pe care i-am cunoscut vreodată”, a scris rezidentul din Los Angeles. „Compasiunea voastră pentru toate viețuitoarele și valoarea de a sluji cu smerenie pe alții este definiția iubirii.”

Postarea ei a continuat: „Îmi faceţi inima plină și m-aţi binecuvântat viața din belșug. Sunt onorat să fiu mama voastră. Vă iubesc Noe, Maliyah, Isaia, Nariyah, Ieremia, Iona, Iosia și Makai.

Citeste articolul pe RomaniaTV