sâmbătă 4 septembrie 11:06 PM

Abonare la google news

Valul patru lovește România! Restricții impuse în două localități după creșterea accelerată a numărului de cazuri de coronavirus


Valul patru lovește România! Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a anunțat că de sâmbătă sunt impuse restricții în două comune din județ în care incidența cazurilor de Covid a crescut.


„Astăzi, după mai mult de două luni, am stabilit măsuri restrictive pentru unele activități și evenimente în două localități din județul nostru: Ianca și Șopârlița”, a anunțat Florin Homorean pe Facebook.

Potrivit acestuia, în comuna Ianca, începând de sâmbătă, pentru o perioadă de 14 zile, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise sau deschise, inclusiv organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).

„În comuna Șopârlița, începând de astăzi și pentru o perioadă de 14 zile, este limitată participarea la activitățile și evenimentele menționate anterior”, a spus prefectul.

Conform prefectului, aceste măsuri sunt necesare în condițiile în care incidența cazurilor COVID-19 crește în fiecare zi. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul DSP Olt, sâmbătă, în comuna Ianca incidența cumulată era de 3,19 la mia de locuitori, iar în Șopârlița de 2,58.

Florin Homorean a făcut apel la responsabilitate și implicare: „Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 contribuie la protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un proces facil și sigur”.

1.568 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost 1.568 de cazuri noi de COVID-19. Până astăzi, 4 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.104.766 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).1.058.215 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.568 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Arhiva Cancan.ro

Cancan.ro