Valoarea acțiunilor Tesla s-a prăbușit. Elon Musk a pierdut 15 miliarde

Valoarea acțiunilor Tesla s-a prăbușit în ultimele zile, pierzând aproape întregul câștig realizat anul acesta. În aceste condiții, Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari, fiind surclasat de Jeff Bezos în topul celor mai bogați oameni ai planetei.

Intră în Galeria FOTO

Săptămâna nu a început bine pentru Tesla, după ce cotațiile producătorului american de mașini electrice au scăzut semnificativ. Tesla a pierdut luni 8,55% și continua marți să scadă (-4,3%) la ora redactării articolului. Este cea mai mare scădere a Tesla de la 23 septembrie 2020, când a închis cu un minus de 10,34%.

Citeste si:  Regatul prăbușit. Cum a ajuns Unifarm în pragul falimentului (Recorder)

Scăderea titlurilor Tesla poate fi încadrată într-o tendință generală a pieței, în care toate companiile Big Tech au avut de suferit. Unii analiști estimează că decizia lui Elon Musk de a cumpăra Bitcoin a influențat valoarea de piață a Tesla. Un mesaj pe Twitter al lui Musk, în care anunța că prețul Bitcoin este „mare” a dus la scăderea drastică a valorii criptomonedei, antrenând cu sine întreaga piață crypto, dar și prețurile acțiunilor Tesla.

Citeste si:  Raluca Turcan: Când am ajuns noi la guvernare, am găsit un deficit de 3 miliarde la bugetul de pensii. Aș vrea ca peste un an să putem spune exact cât vor fi pensiile peste 4 ani, să aducem o predictibilitate

Valoarea acțiunilor Tesla s-a prăbușit. Ample mișcări în piață

Acțiunile companiilor Big Tech au scăzut de asemenea, Apple, Amazon și Microsoft închizând fiecare ziua de luni cu minusuri de mai mult de 2%. În ansamblu, indicele Nasdaq Composite a scăzut 2,5% luni, în timp ce Dow Jones a urcat cu 0,1%, relatează Mediafax.

Acțiunile Tesla pot fi influențate și de Bitcoin, ceea ce și-a încetinit ascensiunea luni. Criptomoneda a scăzut cu aproximativ 6%, potrivit CoinDesk.

Citeste si:  Fondul Proprietatea a avut în 2020 pierderi de 103 milioane lei, de la un profit de 3,12 miliarde lei în 2019

La începutul acestei luni, Tesla a dezvăluit că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru „mai multă flexibilitate și a maximiza rentabilitatea numerarului”. Compania a mai spus că intenționează să  accepte plata în Bitcoin.

Compania este „pe cale să obțină mai mult din investițiile sale Bitcoin decât profituri din vânzarea mașinilor sale în tot anul 2020”, a declarat analistul Daniel Ives de la Wedbush Securities, într-o notă de cercetare din weekend.

Sursa: Promotor

 7 total views