vineri 22 octombrie 12:01 PM

Abonare la google news

Valeriu Iftime îl critică pe patronul de la FCSB pentru transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray: „O telenovelă cu final prost! Nu cred că domnul Becali face afaceri atât de proaste!”. FC Botoșani încă așteaptă banii

Valeriu Iftime, finanțatorul echipei FC Botoșani, a vorbit din nou despre transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray și a explicat că încă așteaptă lămuriri din partea celor de la FCSB.


FCSB l-a cumpărat pe Olimpiu Moruțan de la FC Botoșani în vara anului 2018, când a plătit în schimbul mijlocașului suma de 1.2 milioane de euro. Moldovenii au păstrat nouă procente din viitorul transfer.

În această vară, după trei ani petrecuți la FCSB, Gigi Becali l-a vândut pe Olimpiu Moruțan la Galatasaray, în schimbul sumei de 3.5 milioane de euro, sumă comunicată și de către oficialii turci în urmă cu mai bine de o lună.


Valeriu Iftime îl critică pe patronul de la FCSB pentru transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray și așteaptă banii care i se cuvin

Totuși, Valeriu Iftime nu este sigur că această sumă este reală, pentru că i se pare mult prea mică în raport cu valoarea jucătorului plecat din curtea sa, pe care îl consideră peste Dennis Man, fotbalist transferat la Parma în schimbul sumei de 13 milioane de euro.

„O telenovelă cu final prost! Am primit o adresă de la FCSB, foarte frumos scrisă. E ca o jucărie pe care i-o dai unui copil obraznic, ca să tacă. Ne spun că ne dau niște bani pentru cele nouă procente, timp de doi ani, dar e foarte puțin. După matematica pe care o știu eu, ar însemna că l-au vândut cu cel mult 3 milioane și ceva de euro, ceea ce nu este în regulă în opinia noastră.

Președintele (n.r. Cătălin Anton) spune că va continua demersurile, s-ar putea să existe o serie de bonusuri la care noi nu suntem parte, ceea ce nu este OK. Nu cred că domnul Becali face afaceri atât de proaste.

Moruțan este un fotbalist de 10 milioane, mai bun decât cei doi de la Parma (n.r. Dennis Man și Valentin Mihăilă), cu mai mult viitor, mai multă inteligență și mai mult talent. Trebuia vândut pe bani mulți. Dacă l-a vândut cu așa puțin, e treaba dânsului, eu vreau doar să mă lămuresc.

Există comisii, oameni capabili să descoasă și să clarifice situația asta. Pentru mine nu este clar, la banii pe care îi am de primit, ar fi cel mai prost transfer făcut de domnul Becali și eu îl apreciez la business pe dumnealui. Nu cred că poate să vândă atât de prost un jucător atât de bun.

Nu îi acuz cu nimic, pur și simplu vreau să văd dacă lucrurile s-au întâmplat chiar așa. Dacă e așa, atunci e un transfer foarte, foarte slab. Dacă nu, sunt convins că vom mai rotunji puțin suma care vine la FC Botoșani”, a spus Valeriu Iftime, potrivit GSP.

  • 2 goluri în 7 meciuri a reușit Olimpiu Moruțan pentru Galatasaray, în actuala ediție a primei ligi din Turcia.
  • 3 meciuri a jucat Olimpiu Moruțan pentru Galatasaray în grupele Europa League.
  • 5 milioane de euro este cota de piață a lui Olimpiu Moruțan, potrivit Transfermarkt.
  • 3.5 milioane de euro au plătit turcii de la Galatasaray către FCSB în schimbul lui Olimpiu Moruțan, în vara acestui an.

Prosport.ro


Stirile.eu