Abonare la google news

Valeriu Gheorghiță spune că există tensiune în centrele de vaccinare

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a anunțat că medicii din centrele de imunizare nu au încasat niciun ban pentru activitatea pe care au prestat-o din 27 decembrie 2020.

Valeriu Gheorghiță susține că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a încasat drepturile cuvenite pentru munca pe care a depus-o, iar situația aduce, pe bună dreptate, nemulțumiri.

Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă așteptăm. Toată lumea așteaptă să își primească plata, așa cum este firesc”, a spus lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Citeste si:  BILANȚUL ZILEI. Cel mai mare număr de decese din acest an, raportat în 24 de ore. Câte cazuri noi au fost raportate

Din ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a adăugat medicul de la Spitalul Militar.

Tensiune în centrele de vaccinare. “Nu mai e o dorință atât de mare!”

Valeriu Gheorghiță a dezvăluit că din cauza faptului că există probleme cu plățile, mai mulți medici și-au pierdut încrederea și nu ar mai dori să se înscrie într-o echipă de vaccinare.

Citeste si:  Canada accelerează campania de vaccinare. Până în iulie, toţi cetăţenii vor primi prima doză

Sunt semnale pe care și eu le-am primit și le primesc în ședințele cu județele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. La debutul etapei a treia e important să se deschidă și alte centre de vaccinare și sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și că nu mai e o dorință atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si:  România trece la ora de vară. Ora 3.00 devine ora 4.00

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță: “Mai e problema legată de coordonatorii centrelor”

Nemulțumiți nu sunt doar medicii care vaccinează, ci și coordonatorii centrelor. “Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remunerați ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități e mai scăzut”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste articolul pe Gandul

 9 total views