Valeriu Gheorghiță: „Săptămâna aceasta demarăm vaccinarea profesorilor, cu sprijinul echipelor mobile”

  • Valeriu Gheorghiță a dat noi detalii despre campania de vaccinare
  • Gheorghiță: Săptămâna aceasta demarăm vaccinarea profesorilor, cu sprijinul echipelor mobile
  • Aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație au fost deja vaccinate
  • Alte 128.000 de persoane din sistemul de învățământ deja programate, a mai spus dr. Gheorghiță

Vaccinarea cu prioritate a persoanelor din învățământul preuniversitar și universitar începe săptămâna aceasta, cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare în centrele de vaccinare deja existente în județe, a anunțat, luni seara, coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță.

Citeste si:  Valeriu Gheorghiță: România este pregătită să înceapă vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie cu primele 10.000 de doze

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a declarat, luni seara, la Antena 3, că în prezent sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate. Dintre ele, circa jumătate au primit deja doza a doua.

Câți profesori s-au programat pentru vaccin

Alte 128.000 de persoane din sistemul de învățământ deja programate, a mai spus dr. Gheorghiță.

Luni au fost trimise către România aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, cea mai mare tranșă de până la acest moment, care asigură, practic, vaccinarea persoanelor deja programate pentru prima doză, cât și doza a doua și, de asemenea, permite accelerarea campaniei de vaccinare și, respectiv, vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, a persoanelor internate în centrele rezidențiale care nu au fost vaccinate, dar și a persoanelor care sunt, în momentul de față, în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare.

Citeste si:  Șofer cu tupeu la Cluj! A furat mașina de la lucru, s-a urcat băut la volan și a fugit de poliție

Când vor fi deschise noi centre de vaccinare

Valeriu Gheorghiță a anunțat și că ia în calcul deschiderea de noi cabinete de vaccinare în luna martie, cu posibilitatea începerii programărilor chiar de la începutul lunii martie.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare este de părere că, astfel, o să se ajungă în curând la un milion de persoane vaccinate și dacă ritmul se va menține 10 milioane de români vor putea fi vaccinați până în luna septembrie.

Citeste si:  Romprest îi răspunde lui Clotilde Armand: "Rezilierea contractului cu Primăria Sectorului 1 nu poate fi dispusă de doamna primar. Dacă nu se va ajunge la o soluţie, continuăm procedurile judiciare"

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 4 total views