Abonare la google news

Valeriu Gheorghiță: „Nu voi demisiona de la șefia CNCAV”

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că nu va demisiona de la conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID-19 și că va părăsi funcția doar atunci când premierul îi va solicita asta.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a vorbit și despre cei care s-ar fi vaccinat peste rând.

„Nu îmi voi da demisia”

„Nu m-am autonumit în această calitate de președinte al Comitetului Național de vaccinare și nu îmi voi da demisia decât atunci când voi fi eventual înlocuit la propunerea premierului, în coordonarea căruia mă aflu. Această campanie nu trebuie să se oprească la un singur om, nu trebuie să se oprească la mine, eu vă asigur că am făcut alături de echipa mea tot ce am știut mai bine”, a spus Gheorghiță la B1TV.

Citeste si:  Valeriu Gheorghiţă vrea centru de tip drive-thru pentru a treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID

„Comitetul pe care eu îl conduc are ca atribuții principale coordonarea activităților de vaccinare, organizarea activităților de vaccinare, ceea ce presupune activități medicale, elaborare de proceduri, organizare logistică (…) și un alt atribut este cel legat de comunicare. Eu nu am atribut legat de controalele în centrele de vaccinare. Datele pe care eu le prezint public le solicit oficial de la instituțiile abilitate, de la Institutul Național de Sănătate Publică, pentru că am nevoie de date validate, care să nu conțină erori, pentru a face o informare corectă și transparentă.

Am luat cunoștință de toate datele prezentate în spațiul public în ultimele zile. Am văzut că sunt până la 7.000 de persoane care s-au vaccinat și nu ar fi trebuit să se vaccineze în această etapă. Încă de la debutul campaniei de vaccinare, după ce actualul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a preluat acest, i-am trimis o adresă prin care i-am solicitat să asigure evaluări periodice în centrele de vaccinare, prin structurile pe care dumnealui le are în subordine. Dacă s-a întâmplat acest lucru sau nu domnia sa ar trebui să ne spună. Pe mine mă interesează să prevenim anumite abateri de la strategie și nu să venim ulterior cu sancțiuni, dintr-un demers de transparentizare pe care îl susțin în totalitate”, a precizat Gheorghiță, referitor la miile de români care s-ar fi vaccinat peste rând.

Citeste si:  ULTIMA ORĂ 3.337 de cazuri noi de COVID-19 din 34.364 de teste, 73 de decese și 969 de pacienți la ATI

„Ministerul Sănătății să ne ofere mai multe explicații”

„Nu aș putea să vă dau un răspuns pentru că cei care au pus aceste date probabil că au simțit nevoia să facă anumite corecturi sau modificări. Ministerul Sănătății este parte a CNCAV și cred că poate să ne ofere mai multe explicații despre aceste situații punctuale de persoane care sunt vaccinate fără să îndeplinească criteriile de eligibilitate.

Citeste si:  Motivul pentru care Simona Halep s-a vaccinat anti-COVID cu serul de la Pfizer/BioNTech. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță

Întotdeauna am încurajat să nu aruncăm doze care rămân la sfârșitul programului și să vaccinăm persoane care sunt eligibile în etapa respectivă și, dacă nu găsim acele persoane, să vaccinăm persoanele pe care le putem avea, așa încât să nu aruncăm doze la gunoi. Noi vaccinăm oameni și ne dorim să vaccinăm un număr cât mai mare de persoane într-o perioadă cât mai scurtă de timp, cu un număr cât mai mult de doze irosite”, a mai declarat medicul.

Citeste articolul pe Gandul

 49 total views