marți 26 octombrie 9:31 PM

Abonare la google news

Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii

Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii. Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că valul patru nu seamănă deloc cu celelate anterioare, deoarece varianta Delta este mult mai contagioasă faţă de varianta iniţială.


Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii

Potrivit medicului militar, pentru combaterea pandemiei este nevoie ca adolescenții cu vârste de până în 18-19 ani să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Citeşte şi Maraton de vaccinare în Bucureşti, în fiecare weekend. Valeriu Gheorghiţă: Aceeaşi abordare aş lansa-o şi în celelalte judeţe


„Vedem o creștere importantă la vaccinare în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Și din experiența din acest sfârșit de săptămână vedem că tot mai mulți tineri vor să se vaccineze. Având în vedere că au în familie persoane vulnerabile sau că vor să merargă la cursuri, ei aleg să vină și să se vaccineze. Există o tendință de vaccinare în rândul celor tineri, a persoanelor active sub 60 de ani.

Într-o pandemie în care varianta dominantă e cu o contagiozitate atât de ridicată (cum e varicela sau alte afecțiuni) o să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor. Doar cu o rată mare de vaccinare putem să limităm cazurile.

Avest val patru nu seamănă cu celelalte anterioare. Delta e de cel puțin două ori mai contagioasă. Are această capacitate de a genera sute și mii de cazuri”, a declarat medicul militar în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază.

Citeşte şi Se taie vacanţa de iarnă. Ministrul Educaţiei, anunţ catastrofal pentru elevi, când vor reveni la şcoală

Reamintim că, din cauza situaţiei epidemiologice, elevii se află în vacanţă timp de două săptămâni. Aceştia ar urma să revină în bănci începând cu 8 noiembrie. Ministrul Educaţiei a anunţat că dacă situaţia epidemiologică se menţine nefavorabilă, elevii vor face cursuri online când vor reveni din vacanţă.

Romaniatv.net


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !