Abonare la google news

Valeriu Gheorghiță despre alocarea dozelor: Am încercat să asigurăm o acoperire geografică cât mai bună, inclusiv în mediul rural / Nu putem să afișăm în platformă toate centrele, pentru că nu avem certitudinea că vor fi și deschide

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a explicat, luni, că dozele de vaccin se distribuie în funcție de persoanele programate, la propunerea direcțiilor de sănătate publică, și că în unele centre din zona rurală au fost totuși puține înscrieri, ceea ce a făcut să apară locuri libere pe platforma de programare.

„Noi nu distribuim doze înainte să avem persoane programate. Practic, sunt centre de vaccinare la care am încercat, la propunerea direcțiilor de sănătate publică, să asigurăm o acoperire geografică cît mai bună, inclusiv în mediul rural. Având în vedere că, într-adevăr, pe anumite centre de vaccinare nu a existat un grad foarte bun de ocupare a locurilor și sunt încă locuri libere în platformă, opțiunea fiecărei persoane de a se programa în acel centru îi aparține. Noi nu ținem doze blocate pentru un centru, noi vom aloca în funcție de numărul de persoane programate”, a declarat Gheorghiță, într-o intervenție la Digi 24.

Citeste si:  Manchester City - Brighton: ”Cetățenii” au golaveraj 20-2 în ultimele 6 meciuri directe! Vezi pariul »»

Valeriu Gheorghiță a spus că este nevoie de un număr mai mare de centre în marile orașe, dar că nu există suficient personal pentru vaccinare.

„Vrem să mergem pe date sigure legate de posiblitatea de deschidere a unui centru. Principala limitare la acest moment fiind cea legată de reursa umană. Din caest motiv, nu putem să afișăm în platformă toate centrlee , pentru că nu avem certitidunea că în final vor fi deschise”, a declarat Gheorghiță.

Citeste si:  Simona Halep face o declarație neașteptată despre Serena Williams: „Are problemuțe la partea mentală!"

G4Media a scris, luni, despre cum sute de tineri din București au intrat, duminică seara, într-o cursă contra cronometru pentru un loc la vaccin la Clubul pensionarilor din Fetești.

Această situație în care oamenii bat țara pentru a se vaccina nu este nouă. Încă de la debutul etapei a doua de vaccinare, multe persoane cu boli cronice au căutat să se programeze oriunde au găsit loc. Iar mulți dintre tinerii care duminică seară bifau victorioși în platformă un loc liber la Clubul pensionarilor din Fetești în urmă cu două luni vânau locuri pentru părinții lor, chiar și la o sută de kilometri distanță de domiciliul acestora.

Citeste si:  Valeriu Gheorghiță, vestea pe care toți românii o așteptau. Când vom putea renunța la masca de protecție

Pe lângă Clubul Pensionarilor din Fetești, locuitorii din București și din alte orașe mari fără vaccin disponibil au migrat și spre centre de vaccinare din localități din Vrancea, Bacău, Olt sau Suceava.

Sursa foto: Emil Boc / Facebook


Citeste articolul pe G4Media

 16 total views