duminică 4 iulie 12:00 PM

Abonare la google news

Valentin Cojocaru a plecat de la Farul Constanța! S-a transferat în Ucraina, la echipa de pe locul 7 din prima ligă


Valentin Cojocaru, portarul lui Farul Constanța, s-a transferat la SK Dnipro-1, locul 7 în prima ligă din Ucraina, în campionatul trecut. 


Jucătorul de 25 de ani se afla în ultimele șase luni de contract cu formația patronată de Gică Hagi, astfel că formația dobrogeană a decis să-l vândă în această perioadă de transferuri pentru a nu-l pierde gratis.

Goalkeeper-ul crescut de FCSB și-a dat acceptul pentru un contract de 3 ani, iar astăzi a plecat deja în Ucraina pentru a i se alătura noii echipe. În urma transferului, Farul a încasat 100.000 de euro.

Valentin Cojocaru, transfer în Ucraina, la SK Dnipro-1

Relația dintre Valentin Cojocaru și fosta FC Viitorul, în prezent Farul Constanța, după fuziunea cu clubul lui Ciprian Marica din Liga 2, este una încheiată de mai mult timp.

Inițial, jucătorului îi expira contractul în această vară, însă cele două părți s-au pus de acord înainte de împrumutul la FC Voluntari, din urmă cu două sezoane, ca angajamentul său să fie prelungit cu șase luni.

După întoarcerea la Viitorul, portarul a avut evoluții bune cu Mircea Rednic pe bancă, iar la finele stagiunii a solicitat să fie lăsat să plece.

Gică Hagi și-a dat acceptul, însă în schimbul unei oferte financiare. Ponferradina, din liga a doua spaniolă, formație la care evoluează Alex Pașcanu, l-a dorit pe Cojocaru, dar salariul pe care i l-a propus nu l-a mulțumit.

Mircea Rednic îl incurajează pe Valentin Cojocaru, eliminat în meciul Chindia – Viitorul Constanța, disputat la Giurgiu, sâmbătă, 12 decembrie 2020. Sursa foto: SportPictures

SK Dnipro-1 este cel de-al șaptelea club din cariera lui Valentin Cojocaru, după FCSB, Crotone, Frosinone, Apollon Limassol, FC Viitorul și FC Voluntari.

Noua sa formație a fost fondată în 2017, cu un an mai devreme ca FC Dnipro Dnipropetrovsk să intre în faliment pentru neplata jucătorilor și a staff-ului tehnic condus la acea vreme de Juande Ramos.

La începutul acestui an, FIFA a respins solicitarea celor păgubiți de a o recunoaște pe SK Dnipro-1 ca succesoare a fostei entități.

750.000 de euro este cota lui Valentin Cojocaru conform Transfermarkt.com

 

 

Prosport.ro