Abonare la google news

Vâlcea s-a chinuit cu Măgura Cisnădie, dar a redus din handicapul față de CSM București în Liga Florilor. Rezultatele etapei a 12-a și situația la vârf

Vâlcea s-a chinuit cu Măgura Cisnădie, dar a învins-o cu scorul de 30-27 în ultimul meci al etapei a 12-a în Liga Florilor. În urma acestui rezultat, formația lui Florentin Pera s-a apropiat la 7 puncte de CSM București, având și un joc mai puțin disputat.

Întrecerea internă feminină este singura din Europa, dintre competițiile importante, care nu a ajuns nici la sfârșitul turului de campionatului.

Etapa a 12-a a Ligii Florilor a fost ultima înaintea turneului preolimpic din Muntenegru, programat la sfârșitul săptămânii viitoare. Adrian Vasile a anunțat lotul cu care România speră să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vâlcea s-a chinuit cu Măgura Cisnădie, dar a redus din handicapul față de CSM București în Liga Florilor

CSM București a făcut primul pas greșit în acest sezon, după rezultatul de egalitate cu U Cluj de ieri. Astfel, pentru Minaur Baia Mare și SCM Rm. Vâlcea s-a ivit o primă ocazie pentru a reduce din diferență.

Formația pregătită de Costică Buceschi a trecut de Dacia Mioveni cu 30-26. Azi, în ultimul meci al rundei, fetele lui Florentin Pera au învins Măgura Cisnădie cu 30-27.

Dar și SCM Rm. Vâlcea a suferit mult până să obțină toate cele 3 puncte. Apărarea nu s-a legat, iar poarta a fost din nou un punct slab. Astfel, Măgura Cisnădie a ținut pasul cu reprezentanta României în Liga Campionilor, chiar dacă din minutul 28 a rămas și fără portarul Elena Voicu, descalificată. SCM a reușit să se desprindă doar în ultimele 5 minute.

După partida Vâlcea – Cisnădie ar fi de remarcat din nou prestația extremei stânga Cristina Florica, după ce a avut un randament foarte bun și în prima repriză a manșei tur cu CSM București din optimile de finmală ale Ligii Campionilor. Handbalista convocată și pentru turneul preolimpic a înscris 6 goluri.

Vâlcea s-a chinuit cu Măgura CisnădieElena Cristina Florica traversează o perioadă foarte bună. © FOTO:Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

SCM Craiova a obținut prima victorie importantă

SCM Craiova este a doua echipă care a contrazis calculele hârtiei în etapa a 12-a, după ce a învins Dunărea Brăila cu 28-27. A fost prima victorie importantă a trupei pregătite de Bogdan Burcea în acest sezon, după ce a ajuns surprinzător în zona „nisipurilor mișcătoare”.

În alte meciuri ale rundei s-au înregistrate rezultatele: Gloria Buzău – CSM Slatina 24-23, CSM Galați – HC Zalău 26-32, Activ Ploiești – Rapid București 23-33.

În partea superioară a clasamentului, situația se prezintă astfel: CSM București 34p (12j), Minaur 28p (11j), SCM Rm. Vâlcea 27p (11j), Gloria Buzău 25p (11j)

Înainte ca lotul României să se reunească, sâmbătă, în Sala „Polivalentă”, se desfășoară returul dintre CSM București și SCM Rm. Vâlcea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. „Tigroaicele” au luat un avantaj de 9 goluri în tur, după succesul cu 33-24.

Citeste articolul pe ProSport