marți 18 ianuarie 2:49 PM

Abonare la google news

VAL de plângeri penale pentru MORȚILE din pandemie: Beatrice Mahler anunță că 100 de colegi de-ai ei SUNT CITAȚI


Medicul Beatrice Mahler anunță că medicii din România se confruntă cu un val de plângeri penale pentru modul în care au îngrijit pacienții în pandemie. Unele acuzații sunt grave și merg chiar până la omor din culpă.


“Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal. Acum, la ora 14.00, ( joi, 13 ianuarie – n.red.) mă duc la Poliție, pentru un dosar de omor din culpă. Într-un dosar penal deschis de curând sunt chemați 100 de colegi să dea declarații. Toți cei care au îngrijit un anumit pacient.

Citește și: Alexandru Rafila le-a DEZVĂLUIT oficialilor europeni de ce s-a MURIT atât de MULT în pandemie, în România

Pe undeva e traumatizant. E greu. Nu spun că nu se poate greși. Sunt convinsă că nu suntem perfecți. Sunt convinsă că e loc de mai bine, dar este foarte dificil să fii judecat de oameni care nu înțeleg medicina, pentru că altfel am vorbi cu Colegiul Medicilor sau cu cei dintr-o comisie specializată și altfel vorbim cu un procuror sau cu un polițist care nu are de unde să știe ce înseamnă un act medical, atitudinea medicală și responsabilitatea pe care ne-a asumăm în urma Jurământului lui Hipocrate”, a declarat Beatrice Mahler pentru Spotmedia.ro.

Stiripesurse.ro