joi 13 ianuarie 2:01 PM

Abonare la google news

Val de ger peste România. Localitatea în care s-au înregistrat aproape -22,9 grade


Val de ger peste România azi noapte. Meteorologii au înregistrat temperaturi de minus 22,9 la Poiana Stampei, în județul Suceava. Iar în alte zone, frigul se simțea și mai aprig, din cauza rafalelor puternice.  


În nordul Moldovei și în Carpații Orientali și Meridionali sunt emise coduri galbene de vânt, până sâmbătă seara. Oamenii sunt disperați de consumul mare de lemne sau energie electrică și caută soluții pentru a-și proteja animalele din gospodării.

La Timișoara, la 6 dimineața, șoferii și-au găsit mașinile acoperite cu un strat zdravăn de gheață. Unii au avut chiar probleme să își ia ustensilele din portbagaj. Șoferii au adoptat tot felul de soluții a evita înghețul: unii și-au ridicat ștergătoarele de pe parbriz, alții și-au îmbrăcat oglinzile retrovizoare.

Însă dimineața, pornirea a fost grea pentru toată lumea. Oamenii s-au chinuit zeci de minute să își dezghețe mașinile, fie că au folosit racleta pentru a înlătura gheața, fie un spray special.

Pornește, dar super greu. Eu am stat vreo 15 minute cred, deja să dezgheț mașina și nimic”, a spus un tânăr.

Trebuie să ne trezim un pic mai repede să decongelăm mașinile”, a punctat altul.

E foarte înghețată. Acum nu găsesc spray-ul„, a declarat și o femeie.

După câteva ore, temperaturile au mai crescut, însă senzația de ger era chinuitoare. Și călătorii care au așteptat autobuzele s-au zgribulit în stații.

Mi-am luat efectiv o bluză pentru ski, foarte foarte gros„, a declarat o tânără.

La Muntele Mic, salvamontiștii au avut de înfruntat și viscolul, pe lângă temperaturile scăzute. Temperatura resimțiță a fost de minus 18 grade Celsius.

-17 grade și în Bistrița Năsăud

A fost ger în toată regula și pe Valea Bârgăului din Bistrița Năsăud: termometrele au aratat și –17 grade. Oamenii de aici s-au gândit cum să își protejeze animalele.

-Ce faceți?
-Iau apă caldă să duc la găini, tot timpul e oala pe sobă ca să am la toate si acum mă duc să le dau drumul
”.

Ger de îngheață pietrele, în Târgu Lăpuș

Și în Maramureș a fost ger, mercurul a scăzut în termometre până la -17 grade Celsius. Cel mai frig a fost la Târgu Lăpuș.

La Întorsura Buzăului au fost în zori minus 11 grade. Oamenii spun ca sunt obișnuiți cu temperaturile scăzute, dar li se pare ciudat ca nu a nins. Meteorologii spun că ne așteaptă încă o noapte cu temperaturi extrem de scăzute.

Stirileprotv.ro