Abonare la google news

Vaccinul anti-Covid de la Johnson & Johnson ajunge și în România. Primele doze sosesc în data de 15 aprilie

Vaccinul anti-Covid produs de compania americană Johnson & Johnson va ajunge în România cu câteva zile mai devreme decât era planificat. Primele doze o să sosească în data de 15 aprilie, potivit spuselor secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

România va primi 60.000 de doze, care vor fi repartizate către medicii de familie și centrele mobile de vaccinare. Autoritatea Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat vaccinul produs de Johnson & Johnson la jumătatea lunii martie. Acesta se administrează într-o singură doză, persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

La fel ca AstraZeneca, vaccinul anti-covid de la Johnson&Johnson se bazează pe un vector viral nereplicativ și are o eficacitate de 67%. (CITEȘTE ȘI: CE TEHNOLOGIE FOLOSEȘTE VACCINUL ANTI-COVID-19 DE LA JOHNSON&JOHNSON ȘI CE EFECTE SECUNDARE ARE. VA FI APROBAT ȘI ÎN EUROPA?)

„Este un vaccin care se administrează într-o singură doză, deci vom putea imuniza 60.000 de persoane. Ne gândim ca ele să meargă către medicii de familie. De asemenea, în perioada următoare, vom lansa centrele mobile de vaccinare, care vor putea fi deplasate prin sate. La un centru mobil putem să administrăm 96 de vaccinuri pe zi. Le vom aloca vaccinurile Johnson & Johnson, pentru că se administrează într-o singură doză și nu există riscul să te deplasezi pentru rapel și să nu mai găsești persoanele respective”, a declarat Andrei Baciu, la Digi 24.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Citeste articolul pe Cancan