Vaccinarea prioritară a profesorilor începe miercuri, în cabinete dedicate, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer

Vaccinarea prioritară a profesorilor începe miercuri, în cabinete dedicate, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer, în funcție de vârsta beneficiarilor. În București vor fi deschise 22 de puncte de vaccinare la Romexpo, a anunțat președintele comitetului de coordonare a campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani cu doze de la Pfizer. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser.

Citeste si:  Platforma de programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19, nefuncţională în anumite intervale

Programarea nu se efectuează în platforma dezvoltată de STS, ci școlile centralizează listele cu personalul propriu care dorește să se vaccineze, acestea vor fi transmise la inspectoratele școlare și transmise apoi la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile vor face programarea persoanelor respective, care vor fi anunțate prin inspectoratele școlare.

Vaccinarea profesorilor ar trebui să dureze între 7 și 10 zile în fiecare județ, a precizat Valeriu Gheorghiță.

„Ne dorim ca într-un timp cât se poate de scurt să asigurăm vaccinarea cadrelor didactice”, a adăugat acesta.

Citeste si:  Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2! Care este starea de sănătate a acestuia

Miercuri va începe vaccinarea în 26 de județe și în București. De joi se va începe vaccinarea în alte 14 judeţe, în 26 februarie în 2 judeţe şi în 1 martie în utimele judeţe.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin.

Locațiile în care vor fi administrate vaccinurile sunt spații puse la dispoziție de Ministerul Educației, iar în județele în care nu au fost identificate spații adecvate au fost puse la dispoziție cabinete care încă nu au fost deschise. De exemplu,  în București vor fi deschise 22 cabinete de vaccinare la Romexpo – 16 pentru AstraZeneca, 6 pentru Pfizer.

Citeste si:  Ce manevră a făcut Jador la Survivor România 2021. Simona Hapciuc l-a dat de gol

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că până în prezent au fost vaccinate anti-COVID 50.000 de cadre didactice, iar 60.000 de profesori vor fi vaccinați în centre mobile în următoarea săptămână.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea


Sursa: G4Media

 3 total views