2 iunie 6:47 PM

Abonare la google news

Vaccinarea la țară. Primarul unei comune din Bistrița merge cu microbuzul prin sate ca să convingă oamenii să se imunizeze: „Eu sunt supărat pe ăștia tineri, inclusiv oameni cu școală, profesori”

Dezamăgit că doar 7% din locuitori s-au vaccinat anti-COVID, primarul comunei Dumitra din județul Bistrița a adus o echipă mobilă în localitate, a mers prin sate să convingă oamenii să se imunizeze și le-a pus la dispoziție un microbuz ca să îi aducă la căminul cultural, scrie timponline.ro.

”Vineri erau 248 de persoane vaccinate din comuna Dumitra, ceea ce înseamnă 7%, foarte puțin și atunci încercăm să mai creștem procentul. Avem o listă cu circa 140 de persoane care s-au înscris pentru vaccinare. Astăzi sper să vină mai mulți pentru că am comandat Pfizer, altfel nu se înscriau nici atâți. Am microbuzul pregătit pentru cele două sate, o să umblu până deseară și eu sper să vină oamenii. După părerea mea, trebuie să se facă vaccinări în fiecare comună, altfel nu trece România”, a declarat primarul Gheorghe Bălăjan.

„Eu sunt supărat pe ăștia tineri, inclusiv oameni cu școală, profesori. Oamenii cu școală au mai multe figuri, nu semianalfabeții cum se zice la televizor. La școală o să avem festivitatea de încheiere a anului școlar pe care vreau să o fac afară, nu în clasă și transmisă online. Împreună cu directoarea școlii, am trimis mesaje la părinți și le-am spus, conform legii că, dacă nu sunt vaccinați, stau dincolo de gard. Deja au făcut mămicile grup și revoluție. Treaba lor, dar eu nu îi primesc. O să pun pe Facebook: mămicile care vreți să veniți la festivitate cu copilul, aveți ocazia să vă vaccinați, nu vă obligă primarul, dar asta este. Nici mie nu-mi convine, dar, dacă e o regulă, trebuie să o respectăm. Am văzut la televizor mămicile gravide în luna a șasea, de prin placentă primește copilul anticorpi, când iese în lume e pregătit mai bine decât unul care nu-i vaccinată mămica. Și tot nu vor”, a mai spus primarul.

Citește integral pe timponline.ro.

Sursa foto: Facebook ROvaccinare


Citeste articolul pe G4Media