luni 1 noiembrie 9:01 AM

Abonare la google news

Vaccinarea cu Moderna a tinerilor între 12 şi 17 ani ar trebui să mai aştepte. FDA are nevoie de mai mult timp pentru evaluări, există risc de miocardită


Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, declarase în urmă cu două săptămâni că, pe baza discuţiilor avute cu agenţia, crede că vaccinul va fi autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor de 12-17 ani în următoarele câteva săptămâni.


Compania de biotehnologie a anunţat că a fost informată vineri seara că FDA are nevoie de mai mult timp pentru a evalua analizele internaţionale recente referitoare la riscul apariţiei unui tip de inflamaţie cardiacă numită miocardită după vaccinare, un efect secundar rar care afectează mai ales bărbaţii tineri, transmite yahoo.

Moderna a arătat că efectuează propria evaluare a unor analize externe referitoare la riscul sporit de miocardite la persoane de sub 18 ani, pe măsură ce devin disponibile.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă îi îndeamnă pe părinţi să-şi vaccineze copiii: „O să fie greu să limităm pandemia fără vaccinarea tinerilor”

Compania a depus cerere pentru autorizarea în SUA a vaccinului său pentru Covid-19 la persoane cu vârste de 12-17 ani în luna iunie.

Americanii din această categorie de vârstă se pot vaccina pentru Covid-19 cu vaccinul de la Pfizer/BioNTech, care a fost aprobat în luna mai.

Citeşte şi Scade vârsta de vaccinare anti-Covid. China şi Argentina încep imunizarea copiilor cu vârsta de peste 3 ani

Moderna a mai anunţat că va amâna cererea pentru administrarea unui vaccin cu o doză înjumătăţită, de 50 de micrograme, copiilor cu vârste de 6-11 ani, în timp ce FDA finalizează evaluarea vaccinului pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

Romaniatv.net