Abonare la google news

Vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare. „Se poate permite vaccinarea doar în centrele care nu au locurile ocupate”

Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva Covid-19 o poate face fără programare, la orice centru de vaccinare.

Demersul autorităților vine în contextul în care la ora actuală există peste 65.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca, iar mai bine de 200.000 de români și-au anulat rezervările, din cauza controverselor privind efectele adverse ale serului britanic.

Valeriu Gheorghiță: În centrele în care sunt locuri neocupate se poate prezenta orice persoană fără programare

„Se poate permite vaccinarea fără programare doar în centrele AstraZeneca care nu au locurile ocupate, nu în centrele care au locurile ocupate și listă de așteptare. Se pot vizualiza pe harta interactivă ROvaccinare de pe platforma de programare centrele cu vaccin AstraZeneca, se alege centrul cu locuri libere și se prezintă la vaccinare. Prioritatea se menține pentru cei care au programare, însă se poate permite acolo unde există locuri libere și vaccinarea fără programare”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru G4Media.ro.

Președintele CNCAV a mai precizat că fiecare centru va vaccina zilnic în limita a maximum 90 de persoane pe flux, așa cum se întâmplă într-un centru în care sunt ocupate toate locurile.

Valeriu Gheorghiță a spus că urmează să fie stabilită data de la care va putea fi posibilă vaccinarea persoanelor neprogramate, astfel încât toate centrele să fie pregătite și să aibă suficiente doze.

O nouă tranșă de 57.600 doze de vaccin AstraZeneca va ajunge marți în România. Până în prezent, în țara noastră au fost recepționate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca.

OMS nu recomandă rapelul cu un alt vaccin în cazul persoanelor vaccinate cu AstraZeneca

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat vineri că nu poate să facă recomandări cu privire la administrarea unui alt vaccin persoanelor care au făcut deja o doză din serul AstraZeneca.

Reprezentanții OMS susțin că în acest moment nu există date suficiente pentru ca organizația să recomande așa ceva

Citeste articolul pe Gandul