31 mai 5:18 PM

Abonare la google news

Vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani ar putea începe pe 2 iunie. Anunțul CNCAV

  • Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea fi imunizați începând cu 2 iunie
  • Copiii vor fi vaccinați cu serul produs de Pfizer
  • Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile

De miercuri, 2 iunie, ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, a transmis, luni, CNCAV.

„Respectarea acestui termen este condiționată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenția Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat”, potrivit CNCAV.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare pentru această categorie de vârstă, CNCAV menționeacă că decizia demarării campaniei de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai, recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

Pentru facilitarea înscrierii la programare, platforma electronică va fi optimizată și, începând cu data de 1 iunie, permite înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali. De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews