vineri 26 noiembrie 2:04 PM

Abonare la google news

Vaccinare obligatorie pentru fotbaliștii din primele două ligi. O decizie radicală ar putea fi luată de conducerea federației italiene de fotbal

Conducerea federației italiene de fotbal este gata să ia o măsură drastică. Cum pandemia este departe de a se termina, Italia se află, din nou, în mijlocul unui val de infectări. Nici fotbalul n-a fost scutit de îmbolnăviri, indiferent că vorbim de Serie A sau eșaloane inferioare. Au existat cazuri la multe echipe, așa că oficialii se gândesc la o măsură radicală.


Chiar dacă fotbaliștii sunt testați des, iar cazurile sunt depistate repede, Federația Italiană nu este mulțumită. Gabriela Gravina, președintele forului de la Roma, le dă o veste proastă fotbaliștilor care nu doresc să se vaccineze. Ar putea fi nevoiți să plece în alt campionat.

Conducerea federației italiene dă o veste proastă celor care nu s-au vaccinat. „Se creează un risc mare”

Șefii fotbalului din peninsulă vor să încerce să îi convingă pe toți fotbaliștii să accepte varianta vaccinării. În caz contrar, acest lucru poate fi impus prin regulament.


Le-am cerut Asociaţiei Fotbaliştilor şi Lega Serie A şi B să îi facă pe jucători să fie conştienţi de situaţie. Trebuie să fie mai fermi, ca să vadă că nu este de glumit. Avem vreo 4 sau 5 la sută din jucători care nu au schema completă de vaccinare sau au administrat seruri care nu este recunoscut la noi. Vrem să vedem dacă situația nu este sigură în mediul fotbalului, de aceea am ordonat niște verificări. Dacă vom constata că sunt probleme o să încercăm adoptarea unui protocol similar cu cel folosit în școli.

Dacă mai există oameni care nu s-au vaccinat, aceștia trebuie să înțeleagă că reprezintă un risc mare în vestiar. La ce sacrificii mari s-au efectuat, nu avem voie să avem parte de eșecuri, și-aa motivat Gravina atitudinea fermă

Mai rămân Dennis Man și Valentin Mihăilă în fotbalul italian?

Cei doi români, la fel ca și Ciprian Tătărușanu și Răzvan Marin, în Serie A, vor fi și ei afectați de aceste măsuri. Fostul jucător al FCSB-ului tocmai ce a trecut prin boală, deci nu va avea probleme. În schimb, evoluțiile sale au dezamăgit în acest sezon. Iar Parma a trebuit să schimbe antrenorul, pentru că promovarea este tot mai departe.

Denis Man avea o problemă de comunicare cu Maresca, să nu-i spun altfel. Nu se înțelegea cu el. Pe undeva așa eram și eu la vârsta lui, stilul românilor. Am vorbi și i-am zis «Vezi că în Italia, la 21 de ani, mi s-a întâmplat și mie… Acolo te curăță. Noi suntem români, ai grijă până te integrezi.»

O să fie un duș rece acesta, el are calități cu carul, la fel ca Mihăilă. Au avut un impact bun la început. A urmat reculul, așa este acolo când încep antrenamentele dure și forjatul, se simte, a declarat Adrian Mutu.

Playsport.ro


Stirile.eu