Abonare la google news

Va fi stare de alertă în sectorul 1 al Capitalei din cauza gunoaielor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat, vineri, că și-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în sectorul 1 al Capialei, din cauza situației generată de gunoaiele de pe străzi.  Starea de alertă va dura o lună și va fi instituită de sâmbătă.

Update: „Sunt trei aspecte importante. Creșterea capacității de răspuns, pentru îndepărtarea deșeurilor. Crearea unei strategii pentru a preveni reapariția acestui fenomen. Schimbarea mentalității pentru a împiedica abandonarea deșeurilor pe domeniul public.   Această stare de alertă nu presupune rezilierea cntractului, din contră, Romprest este parte din această soluție”, a precizat, vineri, prefectul Alin Stoica.

Știrea inițială:

„Am transmis către Comitetul Local pentru Situații de Urgență acordul pentru declararea stării de alertă”, a precizat, vineri, Alin Stoica.

Starea de alertă a fost solicitată de către primăria condusă de Clotilde Armand.

„Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1”, transmit cei de la Primăria Sectorului 1.

Între primăria condusă de Clotilde Armand și compania de salubrizare Romprest există un conflict major, generat, așa cum spun cei de la Romprest, de faptul că administraia de la sectorul 1 nu ar mai plăti facturile, și astfel s-au acumulat datorii foarte mari.

Judecătoria sectorului 1 a respins contestația primăriei privind executarea silită

Mai mult, primăria poate fi executată silit de către Romprest.

„Dovada că am spus mereu numai adevărul despre Primăria Sectorului 1 rezultă și din deciziile instanței judecătorești. După cum putem vedea din documentul de mai jos, ieri, 20.07.2021, a fost respinsă cererea lui Clotilde Armand de suspendare a executării silite. Există, în cadrul acestei executări, sume restante în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane de lei reprezintă penalități de întârziere a plății unor datorii mai vechi de 6 luni de zile, deci Clotilde Armand aduce un prejudiciu direct cu o sumă de peste 2 milioane de euro, din cauza faptului că refuză să achite facturi legale. Vom vedea, mai departe, cum va răspunde Primarul Clotilde Armand în fața legii„, a scris consilierul PNL Dan Podaru pe Facebook.

Judecătoria sectorului 1 a decis, în luna iunie, că Romprest poate executa silit Primăria sectorolui 1, pentru datoriile pe care autoritatea locală le are către prestatorul de salubritate.

„Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în soluția Judecătoriei sectorului 1, din iunie.

Citeste articolul pe Gandul