Abonare la google news

Va fi depunctată Astra? Decizia de ultimă oră a FRF

Prim-divizionara Astra Giurgiu, amenințată cu depunctarea după datoriile către fostul staff tehnic al echipei. Bogdan Andone și colegii săi au apelat la Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. În această săptămână a fost dată decizia.

Astra, în pericol de depunctare

Astra s-a despărțit de antrenorul Bogdan Andone pe 30 septembrie 2020, după ce giurgiuvenii nu reușiseră decât un singur punct în primele 5 etape ale sezonului. În plus, la acel moment, existau restanțe salariale de neimaginat. Atât staff-ul tehnic, cât și jucătorii aveau de suferit. Fostul tehnician al Astrei vorbește de restanțe salariale de 4 luni.

Pur și simplu a fost un cumul de factori. (…) Și problemele financiare s-au adunat și toate discuțiile în vestiar erau despre bani, când se dau, dacă se dau. Pentru că 4 luni este o perioadă extrem de lungă să nu-ți primești salariul”, preciza atunci Bogdan Andone.

Bogdan Andone, Massimo Salteri, Vasile Maftei și Octavian Chihaia au apelat la comisii, pentru a-și cere drepturile salariale. În ședința din 7 aprilie a Comisiei de Disciplină a FRF, Astra a primit termen până pe 28 aprilie, la ora 15:00, să achite restanțele salariale. În caz contrar riscând sancțiuni dure, ceea ce înseamnă depunctarea și interdicția de a efectua transferuri. Practic, până la acea dată, clubul giurgiuvean trebuia să facă dovada efectuării plății.

Citeste si:  Mită pentru o carte de identitate, fără flagrant. Bărbat condamnat la închisoare cu suspendare

Din cauza depășirii primului termen, Astra primise deja o amendă de 12.000 de lei, câte 3.000 de lei pentru fiecare speță în parte.

Va fi depunctata Astra? Decizia de ultima ora a FRFVa fi depunctata Astra? Decizia de ultima ora a FRF

Decizia Comisiei de Disciplină a FRF, în cazul restanțelor financiare ale Astrei

Vești bune atât pentru fostul staff tehnic al Astrei, cât și pentru clubul giurgiuvean. Comisia de Disciplină a decis închiderea dosarelor 37, 38, 39 și 40, prin care Bogdan Andone și colegii săi din staff își cereau drepturile salariale. Aceștia și-au primit banii, după cum reiese din motivarea emisă în ședința din această săptămână.

Citeste si:  VIDEO. Momentul incredibil în care protestarii alungă jurnaliștii din fața Congresului SUA și le distrug toate echipamentele 

Dacă ar fi depășit noul termen fixat de Comisia de Disciplină, Astra ar fi fost depunctată și ar fi primit interdicție la transferuri. Astra, fostă campioană a României, este acum în play-out și tremură pentru evitarea retrogradării. Giurgiuvenii sunt pe locul 5, cu un avans de doar puncte față de Viitorul, ocupanta locului 7, care duce la barajul de menținere/promovare în Liga 1. Astra joacă duminică, 2 mai, de la ora 13:30, cu Politehnica Iași. În timp ce Viitorul o întâlnește în aceeași zi, dar de la ora 18:30, pe Dinamo.

Citeste si:  Tribunalul București a suspendat rezilierea contractului pentru tronsonul Chețani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania

Clasamentul din play-out, inaintea meciurilor din weekendClasamentul din play-out, inaintea meciurilor din weekend

Citeste articolul pe PlaySport