vineri 8 octombrie 3:18 PM

Abonare la google news

UTA dă lovitura în Liga 1! Atacantul de Champions League care a venit în România și semnează cu arădenii


După fundașul Constantin Dima, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc va încerca să-și mai asigure serviciile unui fotbalist cu talie, dar de profil ofensiv. Cehul Tomas Wagner (31 de ani) a sosit miercuri la Arad, iar mâine ar trebui să fie văzut la lucru de Laszlo Balint și colegii săi în cadrul amicalului cu Ripensia Timișoara.


Vârful de 1,90 metri a fost și în atenția lui Adrian Mutu, la FC U Craiova, în această vară, dar atunci a dat de înțeles că dorește să rămână la Nea Salamis, în Cipru, echipă care retrogradase în Liga 2-a. Wagner marcase 17 goluri în 29 de partide pentru Salamis în sezonul 2020-2021, primul bifat în afara Cehiei.

UTA Arad, foarte aproape să-l transfere pe atacantul ceh Tomas Wagner. Gol decisiv pentru Plzen în Champions League

Fost internațional de tineret al Cehiei, cu 11 selecții și 6 goluri, Tomas Wagner are cifre importante și în prima ligă a țării natale. În cele 273 de meciuri jucate pentru Pribram, Viktoria Plzen, Mlada Boleslav, Jablonec, Karvina și Fastav Zlin, atacantul născut la Praga a marcat 75 de goluri.

Pe vremea când juca la Viktoria Plzen a marcat un gol vital pentru echipa sa în meciul din grupele Champions League, cu ȚSKA Moscova, din decembrie 2013, echipa sa mergând – astfel – în primăvara europeană, în Europa League. Cu tot cu preliminariile Champions League, fotbalistul aflat acum în curtea UTA-ei, a bifat 7 prezențe și trei goluri. În Europa League, are 9 meciuri și o reușită, trei dintre partide fiind bifate în grupele competiției continentale.

Atacantul ceh Tomas Wagner a jucat în Champions League și ar putea semna cu UTA Arad

Dacă va semna cu UTA, Wagner ar completa o linie de atac din care lipsește fotbalistul cu talie și forță, Hora și Dangubic bazându-se mai mult pe tehnică și viteză. Cel puțin în parte a doua a meciului cu Dinamo, Laszlo Balint l-a trimis pe David Miculescu pe postul „nouarului” și internaționalul de tineret l-a răsplătit cu o „dublă” ce i-a permis trupei arădene să se întoarcă acasă cu un punct. Evident, puternicul fotbalist ceh are de partea sa experiența unor bătălii purtate într-un campionat destul de bun al Europei.

Amical UTA – Ripensia, fără prezența publicului la Sânnicolau Mic!

Profitând de absența meciurilor oficiale, UTA și Ripensia au legat a doua partidă de verificare în decurs de trei luni de zile. Timișorenii fuseseră invitați și la meciul de prezentare al arădenilor, din luna iulie, prilej cu care arădenii s-au impus cu 3-2. Cel de-a doilea test stagional între cele două foste campioane ale României va avea loc sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 11, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic.

În condițiile în care cazurile de infectare cu COVID se înmulțesc alarmant și la Arad, „oficialii” clubului arădean nu-și pot asuma deschiderea tribunei stadionului din cartierul arădean. Prin urmare, accesul spectatorilor în incinta bazei va fi interzis, însă nimeni nu-i poate împiedica pe curioși să urmărească amicalul de după gard.

Laszlo Balint nu va putea conta la acest test pe internaționalii Miculescu, Isac, Vukcevic și Baravykas, dar ar putea să-i dea primele minute ultimei achiziții, Constantin Dima, dar și cehului Wagner.  Ripensia se va prezenta la Arad cu „locțiitorul” demisionarului Cosmin Petruescu,  Iulian Muntean.

Prosport.ro