luni 1 noiembrie 8:00 AM

Abonare la google news

USR susține că PSD și PNL vor să forțeze votul pentru Legea Romexpo, care oferă gratis 46 de ha din București Camerei de Comerț


USR susține, într-o postare pe Facebook, că PSD și PNL vor să forțeze din nou votul pentru „Legea Romexpo”, care urmează să transfere, cu titlu gratuit, 46 hectare de teren către Camera de Comerț a României. Mai departe, pe terenurile obținute gratis de la stat, se dorește dezvoltarea unui proiect imobiliar.


De altfel, USR susține că la prețul pieței, statul român ar putea obține 500 milioane de euro pe terenurile de la Romexpo, care reprezintă taxele și impozitele a 212.000 de români plătiți pe salariul minim timp de un an.

De asemenea, partidul susține că în urma presiunii sale, președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea dar, imediat ce USR a fost exclus de la guvernare, presiunile au reînceput. Ca să ajungă la vot în plenul Senatului, legea trimisă la reexaminare de Președintele Iohannis are nevoie de un ultim raport de la Comisia economică.

„Toate partidele ar trebui să pună pe primul plan interesele României și nu interesele imobiliare ale unor grupuri. Tocmai de aceea, terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit de stat. Avem nevoie să ne valorificăm activele statului în mod transparent și printr-o licitație deschisă adresată pieței și cu respectarea competiției”, scrie USR pe Facebook.

Reprezentanţii partidului consideră că este nevoie ca activele statului să fie valorificate „în mod transparent şi printr-o licitaţie deschisă adresată pieţei şi cu respectarea competiţiei”.

„Vom continua lupta pentru a opri marea hoţie pe care ne-o pregăteşte noul USL”, mai scriu cei de la USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis la sfârşitul lunii martie, spre reexaminare, Parlamentului actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România 335/2007, care prevede transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a legii, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.

Economedia.ro