Abonare la google news

Uraniu radioactiv, descoperit pe platforma unei foste fabrici din Bucureşti

Sursa foto: Profimedia

  • Sute de kilograme de uraniu radioactiv au fost descoperite pe platforma unei foste fabrici din Bucureşti.
  • Descoperirea a fost făcută în urma demolării unei hale.
  • Zona a fost securizată, iar echipamentele au fost ridicate de urgență și predate, pentru a fi neutralizate.

Mai multe instalații radiologice care conțin uraniu sărăcit au fost descoperite pe platforma unei fabrici închise din București. Zona a fost izolată de polițiști, iar containerele periculoase au fost ridicate de experți.

Citeste si:  O elevă din București, Moș Crăciun pentru copiii nevoiași din Bucovina. A donat jucării, laptopuri și tablete ca să nu rămână în urmă cu materia

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost sesizată vineri de reprezentanți ai Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare cu privire la faptul că pe platforma unei foste fabricii din sectorul 4, în urma demolării unei clădiri ce a aparținut Nuclear Montaj, sub dărâmături au fost găsite mai multe instalații radiologice ce conțin uraniu sărăcit.

Citeste si:  Percheziții într-un spital din București. Există suspiciuni de corupție

Din datele furnizate de reprezentanții CNCAN a reieșit faptul că societatea în cauză a avut obligația de a neutraliza aceste echipamente, prin predarea lor către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară.

La fata locului s-au deplasat polițiștii și reprezentanții CNCAN pentru a efectua verificări.

Zona a fost securizată, iar echipamentele au fost ridicate de urgență și predate, pentru a fi neutralizate. Cercetările sunt continuate de polițiști.

Citeste si:  CSM București a câștigat primul său mare derby al sezonului în Liga Florilor și s-a desprins în fruntea ierarhiei. Rezultatele Etapei a 7-a

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 52 total views