Abonare la google news

UPDATE Deținutul din Dolj, care a evadat în această dimineață, a fost găsit în cel mai bizar loc. Bărbatul era condamnat pentru omor

Un deținut din Dolj, condamnat pentru omor, a fugit din Spitalul de Urgență Craiova. Bărbatul era păzit, însă a reușit să lege mai multe cearceafuri, în acest mod a sărit pe geam. În acest moment, poliția îl caută în tot județul.

Un deținut acuza de omor a evadat

Bărbatul a reușit să evadeze în această dimineață, în jurul orei 6:45. Suferea de hepatită în stadiu avansat și era internat la etajul doi al Spitalului de Urgență Craiova. Deținutul se afla acolo de mai mult timp, fiind păzit de către polițiști. Ultima dată a fost văzut stând întins în pat, de către agentul ce îl păzea. Cel mai plauzibil scenariu este acela că bărbatul a reușit să fugă pe geam, folosind cearceafurile, atunci când agentul a ieșit pe hol. Reprezentanții Penitenciarului vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a afla ce s-a întâmplat.

În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj; informarea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; alarmarea personalului; trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității; valorificarea imaginilor video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică, se arată într-un comunicat de presă emis de penitenciarul Pelendava.

Bărbatul a fost găsit de polițiști

Bărbatul fusese condamnat la executarea unei pedepse de 10 ani de închisoare, pentru omor. Bărbatului i s-a făcut dosar penal pentru comiterea infracțiunii de evadare și a fost căutat ore în șir de către polițiști. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost internat periodic în mai multe unități spitalicești.

În această dimineață, polițiștii doljeni au fost sesizați de Penitenciarul Craiova – Pelendava cu privire la faptul că un bărbat de 53 de ani, din Malu Mare, deținut internat într-un spital din Craiova, a evadat. Atât în Craiova, cât și în localitățile limitrofe, au fost instituite filtre pentru prinderea persoanei în cauză. Semnalmente: înălţime 1.75 m, constituție robustă, faţă ovală, frunte lată, păr negru, ochi căprui, sprâncene drepte, nas rectiliniu, mustață mare cu colţurile în sus, gură mijlocie, barbă rasă. La data evadării deţinutul era îmbrăcat în pantaloni negri şi bluză gri, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Într-un final, polițiștii l-au găsit pe bărbat ascuns într-un canal, chiar în curtea interioară a spitalului.

„In urma activităţilor de cautare desfasurate, evadatul a fost gasit de o echipa alcatuita din politisti din cadrul IPJ Dolj si politisti de penitenciar din cadrul Penitenciarului Craiova – Pelendava. Cel in cauza a fost gasit ascunzandu-se in canalizarea din curtea interioara a spitalului.”

Citeste articolul pe PlayTech

 43 total views

Citeste si:  Raluca Turcan, în Vinerea Verde: Mă gândeam să vin cu bicicleta, pentru că eu sunt și sportivă, dar vremea nu mi-a permis/ Ministrul Muncii a anunțat că această campanie dă semnalul unei politici publice pe care guvernul vrea să o lanseze