26 septembrie 12:24 PM

Abonare la google news

UPDATE Cioloș și Barna ridică miza pentru revenirea USR PLUS în coaliția cu PNL și pun două condiții: Fără Cîțu premier, dar cu calendar precis de reforme

UPDATE 12.08: Și Dan Barna a spus că USR PLUS va pune două condiții pentru revenirea la guvernare: plecarea lui Florin Cîțu și un calendar precis de reforme. ”Dacă PNL vine cu alt premier nu o să spunem sărumâna, o să mergem cu un calendar foarte clar, cu termen clar asumate: desființarea SIIJ, zero taxe pe salariul minim, justiție, garanția pentru ambalaje. Altfel, vedem că guvernează foarte bine cu PSD. Nu suntem în poziția să mergem cu căciula în mână. Noi suntem reîncărcați moral în societate”, a spus Dan Barna într-o discuție cu Irineu Darău, transmisă pe Facebook.

Articol inițial: Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, a declarat că USR PLUS nu ar trebui să revină în coaliția guvernamentală cu PNL și UDMR fără un calendar de reforme, cu termene stabilite precis și asumate de toate cele trei partide.

”Și fără Florin Cîțu premier, eu nu aș mai intra într-un guvern de coaliție fără un calendar precis de reforme, după modelul german. Tocmai ca să nu existe disputele de pe parcursul mandatului”, a declarat duminică Cioloș într-o discuție pe Facebook cu Irineu Darău, fostul său contracandidat la șefia USR PLUS.

Cioloș, care se luptă în turul doi al alegerilor din partid cu Dan Barna, a mai spus că fiecare reformă în parte trebuie asumată de coaliție nu la modul general, ci cu detalii legate atât de formularea propunerii legislative, cât și de calendarul adoptării. (sursa foto: Inquam Photos/ George Călin)


Citeste articolul pe G4Media