Abonare la google news

UPDATE. Alerta cu bombă la un hotel din Iaşi nu s-a confirmat

Autoritățile din Iași au fost anunţate, sâmbătă, că la hotelul Unirea din Iaşi s-ar afla o bombă. La fața locului au intervenit poliţiştii, jandarmii şi angajaţii ISU.

UPDATE

IPJ Iaşi informează că sesizarea privind bomba aflată într-un hotel din Iaşi nu se confirmă.

În urma controlului pirotehnic şi a activităţilor desfăşurate s-a constatat faptul că sesizarea privind bomba aflată într-un hotel din Iaşi nu se confirmă, anunţă IPJ Iaşi.

Instituţia precizează că verificările continuă pentru identificarea apelantului şi stabilirea întregii stări de fapt, urmând ca în funcţie de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.

Citeste si:  CFR Cluj se întărește cu un jucător din play-off! „Îl va lua înapoi la finalul sezonului!”

ȘTIRE INIȚIALĂ

În jurul prânzului, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că la hotelul respectiv ar putea exista o bombă.

Toate persoanele au fost evacuate

Pirotehniştii au ajuns la faţa locului, iar oamenii au fost evacuaţi.

Traficul este restricţionat.

Astăzi în jurul orei 12.35 am fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iaşi se află un dispozitiv explozibil. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, pompieri şi jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective şi desfăşurarea activităţilor specifice. Poliţiştii pirotehnişti efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil şi continuă verificările pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a transmis IPJ Iaşi.

Autoritățile daneze și germane au reținut 14 suspecți care plănuiau un atac cu bombă în Europa

Poliția din Danemarca și Germania a arestat un total de 14 persoane, suspectate de planificarea unui atac cu bombă.

Citeste si:  Unul din patru români testați în ultimele 24 de ore a fost confirmat cu Covid-19

Operațiuni majore de combatere a terorismului desfășurate în Copenhaga

Treisprezece dintre arestări au fost făcute în Danemarca în timpul unei operațiuni majore de combatere a terorismului desfășurate în weekendul trecut în marile suburbii din Copenhaga, a declarat Serviciul danez de securitate și informații (PET). O altă persoană a fost arestată în Germania.

Danemarca și Germania arestează 14 persoane din cauza unui atac cu bombă planificat

În Danemarca, suspecții au fost arestați preventiv „pentru planificarea unuia sau mai multor atacuri teroriste sau pentru participarea la o tentativă de act terorist”, potrivit PET.

Citeste si:  Ghinea: Niciun centru de vaccinare care a creat separație între „esențiali” și restul cetățenilor nu va fi finanțat din fonduri europene. Nu vor fi finanțate privilegii. Cabinete separate pentru „esențiali” vs restul lumii reprezintă ceva rușinos

Aceștia sunt acuzați că „au achiziționat ingrediente și componente pentru fabricarea explozivilor, precum și arme de foc sau că au ajutat și au instigat la infracțiune”.

Citeste articolul pe Gandul