vineri 3 decembrie 1:12 PM

Abonare la google news

Unul dintre pretendenții la postul de selecționer: ”Situația nu e roz la națională. Am fost contactat din mai multe părți”


Așa cum Aurel Țicleanu a dezvăluit în direct la PlaySport LIVE, pretendenții la postul de selecționer sunt în număr de 12. Pe lista alcătuită de FRF este inclus și Adrian Ursea, care a pregătit-o ultima oară pe Nice, în Ligue 1, în intervalul decembrie 2020 – mai 2021.


„Este o onoare pentru mine”. Adrian Ursea, unul dintre pretendenții la postul de selecționer

Potrivit listei dezvăluite de Aurel Țicleanu la PlaySport LIVE, Adrian Ursea este unul dintre pretendenții la postul de selecționer.
Lista oferită de membrul Comisiei Tehnice a FRF cuprinde în total 12 nume, iar Adrian Ursea este de departe cel mai surprinzător dintre toate.
Ursea este plecat din România de aproximativ 30 de ani, timp în care a activat ca antrenor secund și principal la mai multe echipe din Elveția. În 2016, Ursea l-a urmat pe Lucian Favre în Franța pentru a-i fi secund la OGC Nice. Cea mai mare performanță a sa în calitate de antrenor a venit sezonul trecut, când a fost promovat ca antrenor principal la formația din Ligue 1. 30 de meciuri a stat Adrian Ursea în calitate de principal pe banca lui Nice, reușind să câștige de 11 ori. Celelalte rezultate au fost 5 remize și 14 înfrângeri.

Însă, lăsând la o parte aceste rezultate, sezonul 2020 – 2021 a venit cu un plus uriaș de experiență în cariera de antrenor a lui Ursea. În acest context, el și-a făcut apariția și pe lista candidaților pentru postul de selecționer.
Într-un interviu acordat elvețienilor de la Le Matin, Ursea a comentat interesul FRF pentru el:

Personal, nu am avut contact cu oameni din federaţie. Pe de altă parte, cert este că Aurel Ticleanu a strecurat presei naţionale 12 nume, inclusiv al meu. Trebuie spus că îl cunosc bine pe Aurelian. În 2016, a venit în special la Nisa când eram asistentul lui Lucien Favre şi a petrecut două zile cu noi.
Dacă mi s-a pomenit numele, cu siguranţă este în raport cu ceea ce am putut realiza recent în Franţa sau pentru că activez în domeniu de mulţi ani prin diverse funcţii. Este înainte de toate o uriaşă onoare să fii menţionat printre nume la fel de celebre ca Lucescu sau Hagi pentru fotbalul românesc. Înseamnă mult pentru mine. Într-un fel, recompensează munca pe care o fac de câţiva ani”, a spus Adrian Ursea.

„Nu vreau să am speranțe false”. Ce spune despre posibilitatea de a deveni selecționer

Până să ajungă la negocierile cu Adrian Ursea, oficialii FRF au început o serie de discuții cu Dan Petrescu. În acest context, fostul tehnician al lui Nice preferă să nu își facă prea mari speranțe cu privire la o potențială ofertă din partea FRF și vrea doar să se bucure de moment:

Dar tot am fost surprins, pentru că au trecut 30 de ani de când am plecat din ţară. Deci sunt foarte mândru. Dar habar n-am ce se va întâmpla în continuare. Dacă am decis să iau o poziţie oficială în legătură cu acest interes, este pentru că a venit direct din gura unei persoane din federaţie. Dacă nu spunem nimic, lăsăm loc interpretărilor. E mai bine să clarificăm lucrurile. Prin urmare, sunt foarte onorat. Dar nu mă aştept la nimic anume. Nu vreau să am speranţe false, dar nici nu îmi interzic nimic. Viaţa şi cariera mea continuă aşa cum sunt”, a mai spus antrenorul.

„Rezultatele recente demonstrează că fotbalul românesc este în prezent pe pantă descendentă. Situația generală nu e foarte roz”

Întrebat despre situația actuală din fotbalul românesc, Adrian Ursea a declarat:

Trebuie să recunosc că sunt foarte departe de el (n.r. – fotbalul din România). Chiar dacă rămâne ţara mea de origine. Ştiu, însă, că presiunea este enormă în România pentru că oamenii vor să ştie cine va fi viitorul antrenor naţional. În plus, naţionala nu s-a calificat la următoarea Cupă Mondială din Qatar. A trecut ceva timp de când a jucat ultima oară într-o competiţie internaţională majoră, la EURO 2016. Rezultatele recente demonstrează că este mult de lucru şi că fotbalul românesc este în prezent pe pantă descendentă. De asemenea, sunt din ce în ce mai puţine cluburi româneşti prezente în competiţiile europene. Situaţia generală nu este aşadar foarte roz.

Cu siguranţă că am fost contactat din mai multe părţi. Dar ar fi nepotrivit să vorbim acum despre ele. Pentru că nu există nimic concret în acest moment, ca acest demers al Federaţiei Române de Fotbal.

Acum mă simt suficient de pregătit pentru a fi numărul unu. Această ultimă aventură (n.r. – la Nice) mi-a permis mai ales să clarific acest punct. Astăzi îmi doresc să trăiesc o experienţă ca antrenor principal, cu posibilitatea de a putea construi o echipă, făcând transferuri şi dirijând o pregătire”, a încheiat Ursea.

S-a aflat planul lui Burleanu de a-l pune pe Dan Petrescu selecționer. Salariul și proiectul care i se propun.

Playsport.ro