sâmbătă 20 noiembrie 12:58 AM

Abonare la google news

Uniunea Europeană va modera o discuție între liderii Armeniei și Azerbaidjanului, după recentul conflict sângeros dintre cele două țări

Liderii Armeniei și Azerbaidjanului se vor întâlni la mijlocul lunii decembrie, la Bruxelles, pentru a discuta despre tensiunile care au dus la confruntări la granița dintre cele două țări, într-o nouă încercare de a găsi căi de a soluționa conflictul, relatează Reuters.


„Cei doi lideri au fost de acord să se întâlnească la Bruxelles pentru a discuta situația regională și modalități de a depăși tensiuni pentru un Caucaz de sud mai prosper și mai stabil, sprijinit de Uniunea Europeană”, a anunțat un purtător de cuvânt al președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Întâlnirea dintre cei doi lideri va fi moderată de Uniunea Europeană și va avea loc în marja Summit-ului Parteneriatului Estic din 15 decembrie. Anunțul vine după o discuție în trei între Charles Michel, președintele azer, Ilham Aliyev, și premierul armean, Nikol Pashinyan.


„În cadrul discuției telefonice pe care au avut-o, liderii armean și azer s-au pus de acord să stabilească o linie directă de comunicație la nivelul ministerelor apărării din cadrul celor două guverne, care va funcționa ca mecanism de prevenire a incidentelor”, a mai spus oficialul european.

Marți, Armenia și Azerbaidjanul au semnat un nou armistițiu la graniță după o nouă serie de confruntări și ostilități directe la graniță. Anul trecut, Armenia și Azerbaidjanul au purtat un război care a ucis 6.500 de oameni, încheiat cu un armistițiu arbitrat de Rusia și cu o victorie decisivă a azerilor în Nagorno-Karabah.

Editor : Adrian Dumitru


Digi24.ro


Stirile.eu