Ungaria va deveni prima țară a Uniunii Europene care va începe să-și vaccineze cetățenii cu serul Sinopharm din China. Viktor Orbán: Strategia UE privind vaccinurile împotriva coronavirusului este un eșec

Ungaria va deveni miercuri prima țară a Uniunii Europene care va începe să inoculeze oameni cu vaccinul COVID-19 al companiei chineze Sinopharm.

Ungaria, prima țară UE care începe vaccinarea cu serul Sinopharm produs de China

Guvernul a declarat pe pagina sa de Facebook că vaccinurile Sinopharm vor fi administrate pentru prima dată ca parte a campaniei sale de vaccinare, care a început în decembrie folosind vaccinul Pfizer-BioNTech.

Ungaria a cumpărat, de asemenea, doze de Sputnik din Rusia, care, împreună cu vaccinul Sinopharm, nu a primit aprobarea de reglementare în UE.

Guvernul de dreapta, care a criticat desfășurarea programului de vaccinare al UE, a declarat în ianuarie că a ajuns la un acord pentru a cumpăra 5 milioane de doze de vaccin Sinopharm și primele 550.000 de doze au ajuns la Budapesta săptămâna trecută.

Citeste si:  Regina Elisabeta a II-a s-a vaccinat împotriva Covid-19

Noile infecții cu COVID-19 au început să crească rapid în Ungaria într-un al treilea val de pandemie/ Viktor Orban: Strategia UE privind vaccinurile împotriva coronavirusului este un eșec

Premierul Viktor Orban, care dorește să redeschidă economia, dorește să accelereze programul de vaccinare după întârzieri în livrarea vaccinurilor aprobate de UE de către medicii occidentali.

Viktor Orbán a spus că Budapesta va merge acum singură, mai degrabă decât să aștepte dozele garantate de UE, care a negociat aprovizionarea în blocul comunitar.

El a spus: „Acum este clar că a fost o decizie proastă. Statele Unite, Marea Britanie, Israel și Serbia sunt cu mult înaintea noastră statelor membre ale UE”, a declarat Orban pentru site-ul german de știri focus.de.

Orbán, care a fost mult timp în luptă cu Bruxelles-ul în legătură cu migrația și statul de drept, a spus: „Ne vom exercita puterile naționale și ne vom asigura pentru noi înșine”.

Citeste si:  Cum arată cea mai în vârstă femeie din Europa, care s-a vindecat de COVID-19. Are 117 ani

Programul Ungariei include și vaccinurile dezvoltate de compania americană Moderna și firma anglo-suedeză AstraZeneca. Acesta din urmă este utilizat în Ungaria pentru a inocula persoane cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani care suferă de boli cronice.

„În următoarele câteva zile putem face un mare pas înainte datorită vaccinului chinezesc”, a declarat reporterilor Istvan Gyorgy, șeful grupului de lucru pentru vaccinare al guvernului.

„Aceasta înseamnă că în decurs de o săptămână, numărul celor care au primit un vaccin ar putea crește la peste 800.000.”

Sperând să sporească încrederea publicului în vaccinul chinezesc, oficialii guvernamentali au subliniat că Serbia, care are o minoritate etnică mare maghiară, folosește dozele Sinopharm de săptămâni întregi.

Citeste si:  Românii s-au săturat de Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Surpriză mare de tot, în ce situație e George Simion

De marți, Ungaria a raportat 407.274 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, cu 14.450 de decese.

Sursa: Gandul

 15 total views