Abonare la google news

Ungaria relaxează de sâmbătă o serie de restricţii, după trecerea pragului de 4 milioane de doze de vaccin adminstrate

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a declarat vineri că noile măsuri de relaxare anunţate anterior vor intra în vigoare de sâmbătă, întrucât procentul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu cel puţin o doză a trecut de 40%, transmite Reuters, citată de Agerprs.

Dat fiind că joi seara numărul de vaccinări a ajuns la 3.911.000, pragul de 4 milioane va fi depăşit cu siguranţă în cursul zilei de vineri, dând cale liberă ca noile reguli să poată intra în vigoare de sâmbătă, a spus Orban, citat de MTI.

Citeste si:  Ultimele restricții adoptate de Guvern. Ora la care se închid magazinele și când se interzice ieșirea din casă după ora 20:00

Potrivit lui Orban, valul epidemic cel mai grav de până acum se află în scădere şi în ţară sosesc mari cantităţi de vaccinuri atât din surse occidentale, cât şi estice, astfel încât vor exista suficiente doze pentru vaccinarea tuturor celor care doresc.

‘Acum depinde oameni să primească vaccinul’, a subliniat şeful guvernului la postul public de radio.

Citeste si:  Italia intră din nou într-o perioadă de restricţii dure. De luni se închid şcolile, restaurantele şi barurile

‘Însă pandemia nu s-a încheiat încă şi trebuie să ne purtăm responsabil’, a avertizat el.

Restaurantele vor putea servi în interior clienţi cu certificate de imunitate şi se vor redeschide hotelurile, teatrele, cinematografele, sălile de sport, piscinele, muzeele, bibliotecile şi grădinile zoologice, a precizat Orban, confirmând planurile anunţate anterior.

Restricţiile de circulaţie vor fi valabile doar de la miezul nopţii, iar restaurantele şi magazinele vor putea funcţiona până la ora 23.00.

Citeste si:  Raed Arafat anunţă mai multe restricţii majore, mai ales în weekend

Orban a precizat că Ungaria va începe vaccinarea adolescenţilor de 16-18 ani după data de 10 mai, odată cu încheierea examenelor de sfârşit de an.


Citeste articolul pe G4Media