Abonare la google news

Unde nu reușesc autoritățile, reușește privatul: A fost demarat proiectul de renovare a Casei Memoriale „Aron Pumnul”

La sediul modernizat al Societății pentru Cultura și Literatura română în Bucovina „Mihai Eminescu” a fost semnat la 15 iunie a.c. contractul de demarare, avizare și autorizare a procesului de renovare a Casei Memoriale „Aron Pumnul” din Cernăuți, notează Agenția BucPress.

Omul de afaceri George Brăiloiu a confirmat în ianuarie curent că suportă costurile lucrărilor, însă nu a dorit să ofere atunci detalii despre firma de arhitectură şi construcţii care se va ocupa de proiect.

„Eu mi-am asumat integral costurile refacerii capitale a casei lui Aron Pumnul, profesorul lui Mihai Eminescu”, a conchis George Brăiloiu.

După obținerea avizului și autorizațiilor,  proiectul va fi implementat. Părțile au promis că se vor strădui să inaugureze edificiul renovat peste un an.

Casa, veche de aproximativ 200 de ani, situată pe strada Aron Pumnul nr. 19, este construită într-un autentic stil moldovenesc. De aproximativ 30 de ani, oamenii de cultură aşteaptă ca ea să găzduiască Muzeul „Mihai Eminescu”. Casa a fost eliberată în urmă cu 25 de ani, dar autorităţile nu au acţionat.

 

Citeste articolul pe Stiripesurse