Abonare la google news

Un vas de croazieră, fotografiat “plutind pe cer”, deasupra mării. Nu e trucaj, avem explicațiile specialiștilor

Un vas de croazieră a fost fotografiat “plutind pe cer”, deasupra mării în largul coastei Cornwall… mai exact în zona Lyme Bay, Devon, potrivit mărturiilor făcute de bărbatul care a imortalizat momentul rar. Specialiștii au explicat fenomenul și au subliniat că nu este un trucaj.

Un vapor a fost pozat “plutind pe cer”, deasupra mării

În timp ce se plimba cu câinele pe litoralul din Cornwall, Dave Medlock a observat vaporul care părea că plutește deasupra apei. Fără să stea prea mult pe gânduri, el a făcut repede o poză la vasul de croazieră care îți lasă impresia că sfidează gravitația.

În realitate, în imagine avem fenomenul pe care experții îl numesc “miraj superior”, relatează jurnaliștii publicației britanice The Mirror. Iluzia optică a fost provocată de “condițiile atmosferice speciale care au deviat razele de lumină”, potrivit explicațiilor oferite de meteorologul David Braine pentru BBC. Fenomenul este specific zonei Arctice, însă, există cazuri foarte rare în care poate fi observat și în Regatul Unit, a precizat specialistul.

În urmă cu cinci zile, un alt britanic a filmat un vas care părea că plutește deasupra mării. Conform Daily Mail, bărbatul a spus că a fost “uimit” când a observat iluzia optică în apropierea coastei din sud-vestul Angliei. Aceeași imagine a fost surprinsă de o altă persoană în urmă cu aproape o săptămână în Aberdeenshire, în nordul Scoției.

Nu rata: Avertisment venit din Marea Britanie, despre vaccinul anti-COVID: ce s-ar putea întâmpla la toamnă

Mirajul superior apare din cauza unui fenomen meteorologic cunoscute ca inversiune termică, atunci când un strat de aer rece se acumulează la nivelul mării, sub un strat de aer cald.

Descoperă și: Premieră medicală națională! O gravidă din Iași infectată cu COVID-19 a născut 4 copii perfect sănătoși

Sursa foto principală: Dave Medlock / SWNS.COM

Citeste articolul pe Cancan