miercuri 24 noiembrie 10:20 PM

Abonare la google news

Un urs a murit după ce a fost lovit în plin de o maşină, în Covasna


Un urs a murit după ce a fost lovit de o maşină. Accidentul s-a petrecut pe DN 13E, în zona Câmpu Frumos, informează Garda de Mediu Covasna.


Un urs a murit după ce a fost lovit de o maşină

„În data de 24.11.2021, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoştinţă că pe DN 13E, în zona Câmpu Frumos, se află un exemplar de urs accidentat, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna şi medicul veterinar s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost accidentat de un autoturism. Din dispoziţia comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta va fi transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, precizează reprezentanţii Gărzii de Mediu, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi Urs alungat de localnici cu pietre şi topoare. Clipe de panică la o şcoală din Prahova

Reamintim că în urmă cu o săptămână, un alt urs a murit după ce a fost lovit de un tren în apropierea gării CFR Bixad, iar în luna iunie, tot în Bixad, a fost găsit cadavrul unui urs în albia Râului Olt. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că animalul fusese lovit de tren.

De asemenea, tot în luna iulie, un alt urs a fost lovit mortal de un tren în apropierea localităţii Ghidfalău, incidentul petrecându-se la câteva zile după ce un altul a fost accidentat grav de o maşină pe DN12 între această localitate şi municipiul Sfântu Gheorghe, animalul fiind eutanasiat, nemaiputând fi salvat de medicii veterinari, potrivit Agerpres.

Atât în zona Gării Bodoc, precum şi în Cernat şi Micfalău s-au înregistrat, de-a lungul timpului, mai multe incidente de acest fel.

Autorităţile din Covasna au tras în ultimii ani mai multe semnale de alarmă cu privire la înmulţirea excesivă a urşilor, precizând că aceştia şi-au părăsit habitatul şi s-au apropiat de zonele locuite de oameni pentru a-şi găsi hrană. Acest lucru  pune în pericol atât bunurile şi vieţile oamenilor, dar şi vieţile acestor animale.

Citeşte şi Cioban în vârstă de 33 de ani, atacat de urs în timp ce păzea oile. Tânărul a fost muşcat de faţă

Romaniatv.net