vineri 3 decembrie 2:22 AM

Abonare la google news

Un tribunal din Madrid interzice disputarea meciurilor din La Liga în afara Spaniei


Un tribunal din Madrid s-a pronunţat joi în favoarea Federaţiei spaniole de fotbal, care a fost în conflict cu Liga şi cu Javier Tebas din cauza relocării meciurilor din LaLiga în străinătate, scrie presa sportivă internaţională, arată Agerpres.


Hotărât de ani de zile să joace meciuri din La Liga în străinătate, şeful Ligii Spaniole de Fotbal a suferit un eşec după decizia tribunalului. În 2018, Tebas a făcut eforturi ca meciul dintre Girona şi FC Barcelona să aibă loc la Miami. Proiectul a căzut în cele din urmă, sub presiunea Federaţiei spaniole şi a preşedintelui acesteia, Luis Rubiales.

Însă Tebas nu s-a lăsat şi cazul a ajuns în instanţă, care a dat în final dreptate Federaţiei. Instanţa a respins recursul lui Tebas şi a interzis disputarea meciurilor din campionat în afara graniţelor ţării.

Tebas ar fi dorit să imite NBA şi NFL care organizează meciuri de baschet şi fotbal american în afara SUA.

În octombrie 2019, Liga Spaniolă a mai încercat să joace şi partida Villarreal – Atletico Madrid în Statele Unite, înainte ca o instanţă de judecată de la Madrid să dea şi atunci dreptate Federaţiei.

Stiripesurse.ro