26 septembrie 9:12 PM

Abonare la google news

Un tânăr din Vaslui stă de 12 ore cu mama moartă în casă

Un tânăr stă de 12 ore cu mama moartă în casă, pentru că niciun medic nu vine să constate decesul, iar cadavrul femeii zace în propria locuință, într-o cameră sigilată de poliție. Mai mult, pentru că femeia fusese diagnosticată cu COVID-19, rudelor acesteia le-a fost interzis să intre în încăpere.

“Mama a aflat la începutul săptămânii că are COVID-19. A fost o zi la spital apoi s-a întors acasă, cu un tratament pe care trebuia să îl urmeze. Și ea, și o vecină de-a noastră au suferit atacuri de panică atunci când au aflat că testele au ieșit pozitive. Vecinei noastre i-au făcut trei teste până să o confirme cu COVID-19, primul a ieșit negativ, al doilea neconcludent, abia al treilea a ieșit pozitiv. S-au întors acasă cu câte o sacoșă de medicamente. Multe dintre acele medicamente erau puse în niște flacoane pe care nu scria nimic. Noi nu știm ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate. Sâmbătă noaptea, mama a decedat. Am sunat la 112, a venit un polițist care a sigilat camera cu mama înăuntru pentru că se bănuiește că a murit de COVID-19. De 12 ore noi stăm cu mama moartă în casă, fără a putea intra la ea, să o vedem. Ni s-a spus că trebuie să așteptăm un medic de la Iași, ca el să decidă cauza morții. E incredibil ce ni se întâmplă. Ne-au spus că dacă vom intra în cameră la ea, va trebui să stăm 14 zile în izolare. Acum plângem pe lângă pereții casei, fără a o putea vedea pe mama. Ea zace într-o cameră sigilată, iar noi așteptăm medicul, care nu știm când va veni”, a declarat fiul femeii, duminică dimineață, pentru Vremea Nouă.

Ulterior, la locuința acestuia s-a deplasat un polițist, care nu a făcut nimic altceva decât să dea familiei îndoliate  numărul de telefon al lui „Ionuț de la morgă”. Odată sunat, acesta ar trebui să vină să ridice cadavrul, să-l transporte la spital, de unde, cel mai probabil, îl va returna familiei într-un sac sigilat pentru a fi îngropat cât mai repede.

„Până la urmă polițistul ne-a spus că nu va mai veni niciun medic de la Iași, pentru că a sunat el medicul de familie, care va ajunge în jurul orei 10 în oraș. Ni s-a comunicat să ne ducem noi la cabinet la el, pentru a ridica certificatul de deces. Am solicitat să se facă autopsie, pentru a afla dacă mama a murit de COVID-19 sau din alte cauze, dar nu se poate. Polițistul ne-a zis că trebuie să facem o solicitare scrisă către spitalul din Bârlad, pentru că acolo e centru COVID-19. Așadar, decesul mamei va fi constat de medicul de familie, din cabinetul lui. Încă o persoană decedată de COVID-19 bifată de autoritățile sanitare, despre care nimeni nu are certitudinea că a fost răpusă de acest virus. Stăm cu mama moartă într-o cameră sigilată pentru că timp de 12 ore nu s-a găsit un medic care să completeze un certificat de deces, iar atunci când în sfârșit s-a găsit, nici măcar nu vine la fața locului, ci tot noi suntem trimiși la cabinet. Dacă asta nu e bătaie de joc, nu știu ce mai e”, a mai spus fiul femeii.

CITEȘTE ȘI:

Citeste articolul pe Gandul