Un studiu realizat de cercetătorii din Belgrad arată că primul deces legat de coronavirus din Europa a avut loc în Serbia, nu în Franța

Agenția de știri Reuters a declarat marți că primul deces legat de coronavirus din Europa a avut loc în Serbia, nu în Franța, după cum s-a raportat anterior.

COVID-19 a provocat moartea unui bărbat în Serbia în februarie anul trecut, cu 10 zile înainte ca Franța să raporteze prima deces din cauza bolii în Europa, a constatat un studiu realizat de cercetători din Belgrad.

Un muncitor în construcții, în vârstă de 56 de ani, din Belgrad, care nu călătorise în străinătate, a fost internat la 5 februarie 2020 la spital, suferind de febră, tuse și dificultăți de respirație. A murit în câteva ore și o autopsie a arătat că pneumonia este cauza.

Citeste si:  Rareș Bogdan, la „Interviurile lui Cristoiu”: PNL a venit cu o listă proastă pe diaspora, fără credibilitate

Un studiu realizat de cercetătorii din Belgrad arată că primul deces legat de coronavirus din Europa a avut loc în Serbia

„COVID-19 a cauzat moartea unui bărbat în Serbia în februarie anul trecut, cu 10 zile înainte ca Franța să raporteze primul deces în Europa, a descoperit un studiu realizat de cercetători din Belgrad”, a spus acesta și a adăugat că un -un vechi lucrător din construcții din Belgrad, care nu călătorise în străinătate, a fost internat la 5 februarie 2020 la spital, suferind de febră, tuse și dificultăți de respirație. A murit în câteva ore și o autopsie a arătat că pneumonia este cauza.

Primul caz Covid-19 a fost înregistrat la 6 martie 2020 în Serbia

Luni mai târziu, însă, oamenii de știință de la Institutul de Medicină Legală din Facultatea de Medicină din Belgrad au găsit dovezi că bărbatul a murit din cauza COVID-19, a adăugat acesta. Reuters l-a citat pe patologul criminalist Milenko Bogdanovic care a spus că un studiu realizat de 12 experți, publicat de revista Frontiers in Medicine săptămâna trecută, a sugerat că COVID-19 era prezent în Europa cu mult înainte de a se fi descoperit.

Citeste si:  FC Viitorul - FC Voluntari 0-1. Echipa lui Mircea Rednic, în criză profundă după un nou pas greșit în Liga 1

Studiul a spus că COVID-19 a fost probabil cauza mult raportată pneumonie de origine necunoscută în ianuarie și februarie 2020.

Bogdanovic a spus că cercetătorii au prelevat o probă înghețată din fluidul vitros al omului sârb, care umple spațiul din globul ocular pentru a demonstra prezența virusului. „Aceasta este, deocamdată, prima moarte post-mortem coroborată de COVID-19 în Europa”, a spus Bogdanovic.

Citeste si:  INSP: Tulpina britanică de coronavirus circulă deja în jumătate din județele ţării

Primul caz oficial al Serbiei a fost înregistrat la 6 martie 2020, a spus Reuters. Virusul a ucis până acum 4.351 de persoane din țară, cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori.

Peste 111 milioane de cazuri de COVID-19 au fost raportate la nivel global și peste 2.500.000 de persoane au murit, potrivit unui bilanț al Reuters. S-au raportat infecții în peste 210 țări și teritorii de când au fost identificate primele cazuri în China în decembrie 2019.

Sursa: Gandul

 5 total views