vineri 8 octombrie 3:06 PM

Abonare la google news

Un singur pat liber la ATI pentru pacienții COVID-19 în toată țara


Ambulanțele se transformă în saloane de spital la Timișoara. Bolnavii zac în salvări până se găsesc paturi libere Mediafax Foto/AP


  • Singurul pat de terapie intensivă liber pentru bolnavii COVID-19 este, în Timiș.
  • În București sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru COVID.
  • În Capitală nu mai sunt libere paturi ATI.

Vineri, singurul pat de terapie intensivă liber pentru bolnavii COVID-19 este, în județul Timiș. În București nu este niciun loc.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, însă vineri nu este niciunul liber.

La nivel național există o rezervă operațională de 131 de paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.561 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel national există un singur pat ATI destinat COVID-19, în județul Timiș. În Capitală nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro