vineri 8 octombrie 2:01 PM

Abonare la google news

Un singur pat de terapie intensivă mai e disponibil în toată țara, în ziua cu un nou record de pacienți COVID în stare gravă


Un singur pat ATI destinat pacienților COVID-19 în stare gravă mai e liber în România, în județul Timiș. Aceasta, în condițiile în care azi sunt internați la terapie intensivă 1.561 de pacienți, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.


În Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă de 131 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.561 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, ceea ce înseamnă că au fost activate și o parte din cele din rezervă.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, anunță autoritățile.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Editor : M.B.


Digi24.ro